Home » Авторски страници, българи зад граница, Е-Списание

В Р. Македония няма да има изборни секции за българските избори извън ДКП

2014.09.01 Няма коментари
Spread the love

Външно министерство: Поискано е разрешение за провеждане на изборите за Народно събрание на територията на Р. Македония и в ДКП, и извън тях

 

640x480_1409333418След днешното заседание на Гражданския изборен борд към Министерския съвет, относно произвеждането на избори на Народно събрание на 5 октомври на територията на Р. Македония, МВнР разпространи прес-съобщение, в което се казва:

“1. Република Македония е страна с разрешителен режим относно провеждането на избори на нейната територия.

2. Българската страна е поискала в предвидения в Избирателния закон срок разрешението на приемащата държава за разкриване на избирателни секции на територията на Р. Македония, както в дипломатическото и консулското представителство на Р. България, така и извън тях.

3. Получено е разрешение за разкриване на избирателни секции в посолството на Република България в Скопие и в Генералното консулство в Битоля.”

Макар че не е казано направо, от това официално съобщение на Външно министерство се разбира, че македонските власти не са разрешили откриването на избирателни секции за българските парламентарни избори на територията на Р. Македония извън ДКП.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.