2024-03-29

3 thoughts on “Защо българските избиратели в чужбина пак ще са „мъртви души“

  1. Трябва да си призная, че се хванах прибързано само за началото на протокола, а надолу всичко си е обяснено перфектно. Е, в залата е имало един неподготвен участник – Михаил Мирчев (гледам, че е от УНСС, който факт подхранва определени стереотипи). Но добре, че е бил там, че да се появи този подробен протокол.

  2. Поредна статия на тема „мъртви души“, която не конкретизира какво точно мислите, че са мъртвите души. Може би това са хора, които нямат изборни права, например защото са умрели или защото са се отказали от българско гражданство? В такъв случай това са грешки на ГРАО. Но какво следва от това, че тези имена са в списъците? Ами нищо не следва. Който си представя, че някой използва имената на сигурните негласуващи и гласува вместо тях – ами сбъркал е, не стават така нещата. Зад всеки един глас стои лична карта. Откъде измамниците ще вземат толкова много фалшиви лични карти? Откъде имат точен списък на мъртвите души, че да знаят вместо кого да гласуват? Ако си представяте, че комисиите са купени и вписват несъществуващи гласове – ами пак много нелогична хипотеза. Ако цялата комисия е купена, то на нея не й трябват никакви мъртви души – пишат си протокола както им харесва и толкова. Именно затова има там хора от различни партии. Естествено има купени комисии (виж Ленкница на миналите избори), но пак повтарям – те нямат никаква изгода от мъртви души в списъка.
    Ако пък мъртвите души са емигрантите, то пак не мога да разбера какво им е мъртвото. Защо да ги няма емигрантите в избирателните списъци? Как това улеснява фалшификациите? Една идея моля!

  3. Колко много и дълги приказки за да се скрие нещо изключително просто. Два милиона Българи, които градят живота си извън България се независими от омръзналите на всички нас партии. Като такива те са неудобни избиратели и е за предпочитане да бъдат изолирани от обществения живот в страната и изборите в частност.
    Ако два милиона независими Българи участват в гласуването то това може да доведе до непредвидими последствия за политическата класа, като например избиране на неправилни или неподходящи от гледна точка на системата народни представители. Разберете, системата в България работи отлично. И не само за омръзналите на всички ни олигарси. Погледнете залите където се провеждат конференции на политическите партии. Препълнени та чак пращят по шевовете. Единственото работещо (и то идеално работещо) нещо в България в момента е системата за политически кражби и затова все повече хора се ориентират натам. Да сме наясно, тук не става въпрос за 1-2% от населението. Голяма част от населението дерибейства на гърба на работещите, мислещите и чувстващите.
    Не постоянно крадящите цигани са основния проблем на Родината. Цялата политическа пасмина вечно гладна не задоволяваща се с нищо и безкруполна до нива до които и османската администрация не е стигала. Тя е тежкия камък на врата на майка България, която се опитва да плува във водите на световния океан. Тази политическа класа е идеално организирана, хомогенна маса хора с ясно определени цели – лично забогатяване на всяка цена. Те мрязят всяка нестабилност. Те се страхуват от всяка неизвестна величина. А ние емигрантите сме голямо неизвестно. Никой не знае какво мислим, какво чувстваме и какво можем.
    Има множество малки партии, които никога не минават бариерата и по този начин никога не участват в управлението и разпределението на държавната баница. А най-страшното е, че ако два милиона независими българи направят организации и обединения то силата на едно такова обединение ще помете всякакви БСП та ГЕРБове ДПСта и Атаки. Говорим по най-скромни изчисления за 30% от гласовете на българите. Говорим също така и за алтернатива на старата установена от двадесет и пет а защо не и от шейсет години номенклатура от османски тип. Говорим за нова кръв, нови сили, нови идеи и нови хора.
    Внимавайте. Убеждават ви, че ние не сме родолюбци, че сме проводници на чужди интереси, че сме турци, комунисти, еничари от всякакъв сорт. Внимавайте и не ни бъркайте със завършилите американски колежи за държавна сметка и на партийна издръжка. Не ни бъркайте с новоизпечени богаташи по партийна линия пристигащи тук с куфарчета и купуващи къщи, коли и фирми кеш.
    Ние сме хора, които сме имали хъса да заминем на хиляди километри, с по един куфар, без език, без пари и без помощ. Ние сме хора изградили се от нищото. Ние знаем как се почва с нищо и се гради живот за семействата ни.
    България няма нищо в момента. България няма пари, няма работници, няма технологии, няма лидери. Ние знам как да направим нещо от нищо. Направили сме го за малките си семейства, за жените и децата ни. Можем да го направим за голямото ни семейство – за България. Можем защото знаем как и колко трябва да се работи и знаем много добре каква е цената на свободата.
    Не ни пука дали ще ни пишете в избирателните списъци. Но не ни отписвайте от сърцата си. Докато вие сте в нашите сърца а ние сме във вашите за България има надежда.

    Поздрави от един фантом!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *