Home » Избрано

Проф. Друмева: Активната регистрация ще реши проблема “мъртви души”

2014.09.16 Няма коментари
Spread the love
Проф. Друмева. Снимка: в. "24 часа"

Проф. Друмева. Снимка: в. “24 часа”

Активната регистрация ще реши проблемът т.нар.”мъртви души” в избирателните списъци, каза пред БНТ съветникът на премиера по изборните въпроси проф. Емилия Друмева. Тя обясни и механизма за регистрация. Първо в списъците се включват всички, гласували на последните избори. След това се дава определен срок и всички останали желаещи да се запишат.

Проф. Друмева каза, че активната регистрация е присъствала в предложението промени в Избирателния кодекс, който последният парламентът прие, но текстът е отпаднал при второто четене на документа.

Коментирайки купуването на гласове, съветникът на премиера каза, че е създадено координационно звено с представители на МВР, ДАНС и прокуратурата, което ще се бори с него. Проф. Друмева допълни, че има и нужните наказателни състави в закона.

“Активността и ангажимента към такива уродливи явления трябва да идва от всички нас като граждани. Ако всички ние гласуваме масово, тогава ефектът от купуване на гласове ще е нисък, ще спада постоянно и няма да има смисъл да се дават пари за него”, допълни тя.

Източник:  в. “Дневник”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.