Home » Избрано

Г. Котев: След Енергийния бо(р)д ще боли още дълго и силно

2014.08.31 Няма коментари
Spread the love

Георги Котев,  Gikotev.blog.bg

.

Предлагам на вашето внимание вариант за правилен прочит на водещата част от постановлението на Министерски съвет за създаването на т.нар. Енергиен бо(р)д, за да сте по-наясно как точно ще ви убождат. (Добавените червени знаци и букви са от мен. Нищо не е изтривано.)

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я   М И Н И С Т Е Р С К И   С Ъ В Е Т

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № … от август 2014 година
ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН БО(Р)Д

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т   С Ъ В Е Т   П О С Т А Н О В И:

Чл. 1. Създава съвет, наричан Енергиен бо(р)д, като постоянно действащ консултативен орган на Министерския съвет за (нераз)решаване на важни въпроси от обществена значимост в областта на енергетиката.

Чл. 2. Енергийният бо(р)д:
1. извършва анал(л)из на състоянието на сектор „Енергетика” и на причините, водещи до (не)стабилност на енергийната система;
2. предлага принципи и насоки за (не)устойчиво управление на сектор Енергетика;
3. обсъжда и предлага мерки за (нераз)решаване на установените проблеми с цел (де)стабилизиране на енергийната система;
4. дава становища относно дейностите и мерките, предприемани от държавните органи и организации в областта на енергетиката;
5. прави предложения за промени в нормативната уредба в областта на енергетиката;
6. обсъжда и дава становища по предложенията за стратегии в сектор енергетика.

Чл. 3 (1) Енергийният бо(р)д се състои от председател, заместник-председател и членове.
(2) Председател на Енергийния бо(р)д е заместник министър-председателят по икономическа политика (каката от снимката по-долу), министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране, а заместник-председател – министърът на икономиката и енергетиката.

В края на материала можете да видите и оригиналния текст, в случай, че някой се съмнява.

Защо следва така да се чете поредната процедура на организираната престъпна група, владееща държавата България?

Мислете логично! Този кабинет и неговото отроче Енергиен бо(р)д са създадени от кръга ‘Капитал’, олицетворяван от оли(гофрено)гарха Иво Прокопиев и неговото протеже прецедента Росен Плевнелиев. В парцалите на Прокопиев вие никога не сте и няма да прочетете за престъпни практики в най-голямото електропроизводствено, държавно предприятие (АЕЦ “Козлодуй”), в най-бедната и най-корумпираната страна-членка на ЕС. Пак там никога няма да прочетете за личния принос на Прокопиев в източването на АЕЦ-а, чрез дългогодишното участие на негови фирми (а също така на аверите му Георги Кадиев, Богомил Манчев и други) в т.нар. “свободен пазар” на електроенергията от АЕЦ-а. Пак там няма да срещнете нищо за “подвизите” на бившия директор от АЕЦ-а и вече трети мандат ЧЕП (член на европарламента) от ПП ГЕРБ Владимир Уручув, т.е. от редиците на прецедента Плевнелиев, и огромния му принос за грабежите от предприятието, в това число и по време на ЧЕП-ването му. Няма да прочетете и буква за многомилиардните схеми, свързани с ядреното гориво, “модернизациите и удължаване” живота на действащите блокове 5 и 6, както и детайлите около готвещия се удар с “изграждането” на 7-ми “блок”. НИ-ЩО! НИ-КО-ГА! Защото трябва да ви боли, а те да ви боцкат, за да ви боли още повече и така… на всеки километър.

Вместо това ще виждате ето какво:

Boa(r)d 01

Виждате ли блясъка в очите на тази кака? Насладата от предстоящото ВИ убождане? А? Харесва ли ви? И онова недоразумение – министърчето Щонов, и той така. И всички поставени член-ове на бо(р)д(а)?

На практика всичко е много просто. Ще дам своята диагноза и рецепта, за да не бъда упрекван, че само критикувам, а не дава предложение за лечение.

Имаме една пробита чанта:

Boa(r)d 03

Но вместо да се закърпи, за да не изпуска стоката през дупките, тя ще продължава да се бо(р)два, за да пуска още повече. За тях, а за вас – спринцовката с “лекарството”, наречено Цена на електроенергията.

Пожелавам ви успешно и непрестанно лечение!

А ето го и оригиналът на постановлението:

Boa(r)d 02

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.