Home » Авторски страници, Е-Списание, политика

Какво обеща новият външен министър

2014.08.06 Няма коментари
Даниел Митов получи в първия си работен ден като външен министър почетно отличие от предшественика си Кристиян Вигенин - копие на Сребърния орел на кан Аспарух, намерен в с. Вознесенка, който е бил родов тотем на рода Дуло

Още в първия си работен ден като външен министър Даниел Митов получи почетно отличие. Неговият предшественик Вигенин му връчи копие на Сребърния орел на кан Аспарух, намерен в с. Вознесенка, който е бил родов тотем на рода Дуло. Снимка: МВнР

“На първо място, трябва да създадем условия за нормалното провеждане на изборите в чужбина. Ще бъде направен анализ на проблемите от минали избори и ще бъдат положени усилия за отстраняването им, както и за организирането на добра разяснителна кампания сред българските общности в чужбина по процедурата за гласуване.” – Това заяви днес новият външен министър Даниел Митов, приемайки властта от предшественика си Кристиян Вигенин.

Максимална подкрепа за българската кандидатура за еврокомисар – Кристалина Георгиева е също сред водещите цели на новия външен министър, стана ясно от неговите думи днес. “Ние като министерство трябва да направим всичко възможно България да има много по-добро портфолио и позиция в състава на следващата Европейска комисия”, заяви Митов.

Като други приоритетни задачи новият министър посочи подготовката на предстоящата среща на върха на НАТО в началото на септември в Уелс и Общото събрание на ООН през есента. В дневния ред е включено и предприемане на следващите институционални стъпки за присъединяване към Единния механизъм за банков надзор.

Надяваме се новият външният министър в служебния кабинет на проф. Близнашки, чиято основа задача е провеждането на честни и свободни избори, ще изпълни обещанието си да работи за по-добри условия за гласуване на българите зад граница и отстраняването на проблемите при гласуването на български избори в чужбина.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.