Home » Избрано

Карта на изборните секции в чужбина

2014.08.10 Няма коментари
Spread the love

По предварителни изчисления, съгласно новия Изборен кодекс, за извънредни парламентарни избори на 5 октомври се очертава в чужбина да се отворят

  • почти 200 сигурни автоматични секции (от които 148 извън Турция). Това са места, където на предишни избори в рамките на последните 5 години са гласували най-малко 100 души. Окончателният брой на автоматичните секции ще бъде определен с решение на ЦИК и вероятно ще бъде по-голям.
  • 20 секции в дипломатически представителства и консулства (ДКП), за които със сигурност ще се съберат необходимите 20 заявления
  • 11 секции в Германия извън посолството или консулствата (цел на проекта) – за пръв път от провеждането на български избори. За тези секции е необходимо само разрешение на германските власти, за което българското посолство в Берлин е отправило официално искане.
  • поне около 80 допълнителни секции (цел на проекта), за които ще е необходимо подаване на 40 заявления. В течение на проекта този брой може да нарасне, за да отрази желанията и нуждите на българите от местните български диаспори и за който екипът на проекта ще положи усилия да се постигне.

Видовете секции и тяхното географско разположение може да се видят на долната карта. Може да я отворите в отделен прозорец (чрез натискане на горния десен ъгъл на черната рамка) и да я разгледате на цял екран.

Няма удобна за вас секция? Пишете ни с помощта на специалния формуляр, къде бихте искали да се открие такава!

Още информация:  http://news-bg-abroad.com/parliamentelections2014Main/.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.