2024-04-25

3 thoughts on “Георги Близнашки: Държавна сигурност е ядрото на задкулисието

  1. Драги Веселине, Симеон Дянков, Милен Велчев, Николай Василев и пр., не бяха избрани от българските избиратели – нито тези в България, нито тези в чужбина, за да влязат в управлението на страната. Други ги избраха, не избирателите. И ако тези бивши министри от управлението не оставиха добър спомен от своето министерстване – на тези, които са ги избрали се сърдете (и които са като тях всъщност), не на българите в чужбина и на цялата диаспора едва ли не.

    Вие, впрочем, вероятно за първи път попадате на този сайт. Ако бяхте от читателите, които не веднъж са влизали в него, едва ли бихте написали толкова лесно подобни обиди за него.

    Хората не се делят на свестни и несвестни, българите не се делят на свестни и несвестни, в зависимост от това дали са в България или в чужбина. Тъжно е, ако не знаете това.

    Впрочем, ако сте човек човек, който е избързал да напише някакви обиди, понеже му е накипяло на душата – но по адрес на издание, което изобщо не заслужава това, бихте могъл да напишете две думи за извинение. Ако въобще си направите труда да разберете какво точно е това издание и за какви различни цели и каузи – и за българите в страната, и за тези в чужбина, и за отделни случаи на хора, изпаднали в беда, се е опитвало и се опитва да помага според силите си.

  2. Веселине, виждам че си интелегентен човек щом си проумял някои очевадности – ще се разберем. Заповядай пак на сайта – тук уважаваме умните хора, които не се страхуват да кажат това, което мислят. Просто сега имам друга работа и не мога да ти отговоря по-подробно. Само ще кажа, че си прав че Еврочикаго не бе измислен да има общо с България, но… но един път се наложи – заради смъртните присъди на медицинските сестри, после още веднъж заради Спаси Дарина, после 3-4-5 път и така естествено стана мост за проблеми и каузи. И вече повечето му читатели са от България.
    И това за вълненията и за идилийката е вярно, но е вярно също, че ако някой поиска да се върне обратно му е в пъти по-трудно отколкото, когато за първи път е стъпил в САЩ.
    И имената на тия хубостници правилно цитираш – и причината е, че никой не ни попита дали струват (щяхме да ви кажем истината), а не да ги приемете така радушно, да гласувате с две ръце за тях и даже задниците на някои от тях да целувате.
    И накрая не съм съгласен, че нямате нужда от нас. По-точното е, че само смахнати като нас имат нужда да се връщат назад, за да почиват в едно бетонно Черноморие, да се пазят да не бъдат излъгани в таксито или окрадени в трамвая. А нима не ни чакат сестри и майки да се върнем назад? Единствено на онези от статуквото не сме нужни. А ти не си от тях, нали?

  3. Еманация на ганьовизацията-„EUROCHICAGO“…Колкото“EURO“има общо с“CHICAGO“,толкова двете имат общо с Булгаристан ! И всички булгаристанци в Чикаго-загрижени,развълнувани,животрептят с проблемите български…Идилийка ! Чак буца ми заседна на гърлото,като си дадох сметка какви хора(и колко)мислят за моето добруване ТУК,в Бг.А на някои и имената вече им знаем-Милен Велчев,Никито Василев,Симеон Дянков,Един Друг Симеон,Богдан Томалевски…изобщо-гешефтари от световна величина ! ‘Аре нЕма нужда !..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *