Home » Авторски страници

“България в цифри” за чуждестранни партньори

2014.07.23 2 коментара
Spread the love

unnamedБългарската търговско-промишлена палата (БТПП) издаде годишната си брошура „Bulgaria in figures, 2014“. Това е пета поредна книжка от поредицата на Палатата „Bulgaria in figures“, издавана на английски език в „джобен“ формат.

„Bulgaria in figures, 2014“ предоставя систематизирана информация за икономиката на страната за периода 2009-2013 г. и позволява бързо и лесно запознаване с важните икономически показатели и условията за бизнес в България. Изданието може да е полезно за чуждестранни бизнес партньори.

При всички негативни новини, идващи от България, има данни, показващи, че страната не е за подценяване като територия за инвестиции и бизнес. България заема втора позиция по най-малка обща данъчна тежест сред 28-те страни на ЕС. Няма друга държава от страните – членки, при която да е с по-ниски ставки за корпоративен и подоходен данък.  България е и сред страните, заемащи водещи позиции в ЕС по най-нисък вътрешен дълг с 18.9%  спрямо брутния вътрешен продукт, при  87.1% средно за ЕС.

Брошурата „Bulgaria in figures” се разпространява до 70-те дипломатически представителства, акредитирани в България със седалище в София, и до 56-те служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина, а също до членовете на Асоциацията на европейските палати „Европалати” и до членовете на Асоциацията на световните търговски центрове.

 

Ива Иванова,

БТПП

2 коментара »

 • Iskrena Jordanova said:

  Здравейте,

  тъй като в работата ми, свързана с бизнес-анализи са полезни актуални статистически данни, ще ви бъда благодарна ако ми изпратите годишното издание “България в цифри”

  Поздрави.

 • Mariana said:

  Може да ви предоставим само координати на “Връзки с обществеността” на Българската търговско-промишлена палата, понеже не ние разбира се сме издали тази брошура, а БТПП.

  Българска търговско-промишлена палата, отдел “Връзки с обществеността”

  София, ул.“Искър“ № 9
  Тел.:+359 2 8117 445 Mоб.:+359 888 283 685
  e-mail: [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.