2024-04-25

2 thoughts on “Най-малко осем загинали след потопа в „Аспарухово“

  1. Добавете в листа на Мария :
    и П.ОРешарски не е там.
    И тел 112 е блокиран.

  2. Единадесет са жертвите на трагедията в кв.Аспарухово. Три деца, четири жени и четирима мъже са загиналите, съобщиха от БНР.

    Последната открита жертва на наводнението е жена. Намерена затрупана под микробус на ул. „Горна Студена“.

    Катер на военноморските сили издирва автомобили отнесени в канала от приливната вълна. Ситуацията е кризисна, не е изключено да има още жертви, продължават спасителните дейности.

    Трафикът посока Аспарухово вече е по-достъпен, екипи на „Гражданска защита“ не спират да се отводняват засегнатите места, съобщи за Moreto.net Купен Пашов началник отдел „Дейности по защита на населението“ във Варна. В момента екипи на „Пожарна и аварийна безопасност“ провеждат спасителна операция на ул.“Розова долина“.

    В кв.Аспарухово в момента е спряно електрозахранването по преценка на „Гражданска защита“.

    Над 35 литра на кв. м. дъжд се изляха във Варна, според официалните данни, изпратени от Община Варна.

    00:25 ч.. Министър Папазов е вече в Аспарухово. Във Варна пристигна и вицепремиерът Йовчев, научи Moreto.net. Малко по-късно тази вечер ще пристигнат и Пламен Орешарски и министър Ангел Найденов.

    00:50 ч. Осигурени са места за временен подслон на хора, пострадали от бедствието в Аспарухово в СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“, има готовност в помещенията да бъдат настанени до 40 души До момента никой не е потърсил помощ за подслоняване.

    В момента техника на ВиК, Хидросторой, Инжстрой, както и екипи на поделение „Родни балкани“ работят по разчистване на калта, заляла Аспарухово. Пожарникари отводняват помещения, на терен са и екипи на Енергото, които извършват обходи за поетапно захранване с електричество. Всички подстанции в града работят и са под напрежение, единствено изводите, които захранват Аспарухово, са изключени превантивно, обясниха от Енерго Про.

    Екип на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ разчиства с паяк закъсали автомобили от центъра към Морската гимназия.

    Кметът Портних, обвини държавата, че не оказва съдействие и от 19.30 до полунощ не са помогнали с никаква техника, освен с един джип.

    Очаква се утре да пристигне верижна техника от Бургас, която да помогне при разчистването на квартала

    http://youtu.be/v6Q3EB1RmOQ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *