2024-04-18

3 thoughts on “„Орешарски ни лъжеше в очите“, казали в САЩ на Борисов

  1. Приемам поправката. Нека да се поправя тогава 🙂
    Как изглегда Европа от Америка? От многобройните ми контакти с Американци впечетлението е:
    Европа е едно мръсно и тясно място, наблъскано с покварени атеисти до козирката. Европейците са префърцунени сноби без всякакво чувство за благодарност за спасението си в две световни войни.
    По дълбочинния си смисъл това отношение е произлязло от факта, че всеки дошъл тука от Европа е бил по един или друг начин изгонен от там. Аз като Американец също се гордея с това, че се оправям сам тук в Америка. Колко от нас благодарят на съдбата си, че ги е докарала в Америка, където могат да постигнат своя човешки и духовен потенциал?
    Так че правя поправката. България може да има само руска или американска власт също както Европа. Аз виждам Европа като разединена от непримирими противоречия територия, образувана от бивши колниални империи, населена с покварена префърцунена бивша аристокрация и озлобени бивши роби от бившите колонии. Напразно Европа сега се опитва да се обедини. Старите Европейски държави никога няма да се примирят една с друга а новите членки твърде бързо разбират, че те са в Европа не за да си живеят разкошно като Евристей – родения по рано, но за да изчистят Авгиевите конюшни от насъбралата се там тор, както Херкулес – родения по късно. Добре приятелю. Ще им изчистим конюшмите, но точно както Херкулес. От тук, от Америка ще дойде реката, която ще изчисти не само торта, но и всичко загнило и вехто. Тук ни е мястото на Българите. В Америка с лопатите. А на България и е мястото в Европа, че то и в нашата китна Родина (да ние е жива) има много тор и много вехти дразги за изчистване.
    Една малка загадка. От къде и накъде ще тече тази река? Ако дойде от Америка – Запада най-логично е да потече на Изток към Русия и Китай. Не мислиш ли? Поздрав! 🙂

  2. Викторе, чудесно си го казал! Но аз имам лека поправка -България е в Европа и все пак това трябва е първият избор, който да разглеждаме.

  3. Поразително! България изглежда отвратително от Вашингтон. Единствен и незаменим премиер е Бойко Борисов. Очевидно Вашингтон счита, че България ще изглежда много по привлекателна, когато не е разпъната между изтока и Запада а на колене пред Америка доведена на заколение от башибозуците и еничарите на ГЕРБ На мен лично България разпъната между изтока и Запада ми прилича на разпънатия Христос. Има в това разпъване някаква духовна сила. България на колене ми изглежда отвратително пред когото и да е. И не е ли принципа на разделение на властите провъзгласен от лидерите на американската революция? В България няма българска власт. Там властите са американска, руска и европейска. Докато ги противопоставяме и те се балансират една друга ще имаме шанс за независимост. Когато една от тях надделее с България ще е свършено. От там нататъка ще бъдем или щат на Америка, или република на Русия или публичен дом на Европа. България сега разпъната изглежда свята. Бойко Борисов винаги е изглеждал отвратително, независимо дали го гледам от Америка, Европа или Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *