2024-04-19

7 thoughts on “А. Киссе се обърна призив към Янукович и предизвика скандал

  1. Драги Намлиев, всякакви хора с всякакви крайни възгледи може да има. И призиви от рода на тези да се бие който и да е разбира се не могат да бъдат подкрепени. Само че вече с месеци тези, които главно бият в Киев /а даже и до убийства се стигна/, са специалните части Беркут, които понякога дори се гаврят за удоволствие със заловени от тях протестиращи. Не се оставяйте да ви манипулират, да ви карат да се страхувате, за да обичате едва ли не и да подкрепяте който и да било режим, които и да било политици или депутати, които не се свенят да останат на власт, използвайки с месеци специални части и полиция срещу собствените си граждани. Ако тази власт беше достатъчно адекватна, тя просто не би допуснала да се стигне до това, до което се стигна в Украйна. Тя много по-рано щеше да намери някакво решение, щеше да се реши на честен диалог с разни опозиционни лидери и най-вече със собствените си граждани, които в този зверски студ вече месеци наред са по улиците и площадите на Киев. Но когато властта и нейните облаги са по-скъпи за тези, които са на власт, от кръвта и здравето на хиляди граждани, които не са били съгласни с едно или друго решение на тази власт, така става.

    Не се оставяйте да ви плашат с някакъв едва ли не „фашизъм“ от страна на протестиращите, които щели да убиват българи едва ли не в Украйна… точно хора като Янукович или като споменатия „българин“ Киссе, който дори не знае български език.

  2. уважаеми господа !когато ние виждаме активистите на мегдана в Киев облечени във фланелки със надпис „Бий евреети“ ний ни става страшно ,че може да стане така ,че утре тези активисти ще започнат да убиват и българите.

  3. не виждам никакъв призив към сила само за изпълняване на силата на закона

  4. Нардеп от ПР Антон Киссе, который прошел в парламент как мажоритарщик от Арциза Одесской области, потратил на свою избирательную кампанию около 3-5 миллионов долларов.

    Об этом политик рассказал в интервью изданию «Главком».

    Отвечая на вопрос, во сколько ему обошлась избирательная кампания, Киссе сказал: «Достаточно дорого. Те, кто говорит, что кампания мажоритарщика стоила от 3 до 5 миллионов, недалеки от истины».

  5. Драги Труден, никоя власт, която се крепи на силови действия към голямо количество демонстранти, на случаи на убити даже от силите на реда протестиращи, не може да се крие зад това, че била законна. Ако тази власт наистина мислеше повече за всички свои граждани, ако наистина я болеше за собствения й народ достатъчно, тя не би позволила ситуацията да стигне едва ли не до гражданска война.

    „Силата на закона“ в случая ще значи на практика нови жертви и убийства, отговорността за които в крайна сметка е на тези, които дават заповедите за употреба на сила. А даже в известен смисъл и на тези, които призовават властта към това, като въпросния „български депутат“ в украинската Рада Антон Киссе.

    Освен това г-н Киссе, който се опитва да говори от името на всички българи в Украйна, е наистина една съмнителна фигура, примери за което са посочени в нашата публикация.

    Ето ви впрочем линк към профила във Фейсбук на Антон Киссе – https://www.facebook.com/antonkisse?fref=ts

  6. Абе и вие ли на манипулатори се правите бе?
    Къде има призив за ползване на сила?
    Призива е да се ползва силата на закона.
    И цялото обръщение е сдържано и с грижа към избирателите.

    Също, коментарът на Ольга Маковская е в подкрепа на объщението, а не против него.
    От уважение към читателите си, би трябвало да представите връзка към страницата с обръщението и коментарите към него.

  7. Ха именно него са го канили, канят го и пак искат да го канят – ето:

    Слово на вицепрезидента Ангел Марин на кръгла маса за държавната политика към българите по света 13 май 2008 г.

    Искам също да споделя пред вас, че екип в Президентството разработи материал, свързан с инициативата на президента за провеждане на български дебати по темата за работата с българите извън България.

    Бих искал и в присъствието на премиера да споделя мое лично впечатление, че сегашното правителство и лично той много направи в работата с българите извън България. Ако някой не знае, лично премиерът на Република България г-н Сергей Станишев, се намеси за решаването на проблема за Всеукраинския български център в Одеса. Борбата за него, разбира се, продължава, жестът на премиера си заслужава, защото в Украйна живее най-голямата българска диаспора и там е най-силната българска организация в лицето на Асоциацията на българите в чужбина, оглавявана от г-н Антон Киссе, а тук присъства неговата заместничка г-жа Светлана Драгнева.

    Предстои обаче да се направи най-важното – да се формулира държавната политика към българите по света, да се осигури нормативната база за нейната реализация и като трети най-важен етап – нейното последователно изпълнение. Замисълът, идеята за тази политика е почти готов. В такива случаи науката за управление и практиката за управление налагат, щом са готови идеята и замисълът, да се определят нещата, които незабавно трябва да започнат да се вършат. А впоследствие, след като се дефинира политиката, да продължи мащабното й изпълнение.

    Ще споделя своето мнение какво незабавно трябва, да се направи. Първо, свързано с нормативната база. Поне четири закона трябва или да бъдат променени, или да бъдат приети нови. На първо място това е Законът за българите, живеещи извън Република България. Този закон е срам и позор за България. Вторият – Законът за българско гражданство. Премиерът преди малко акцентира на тази тема. Третият закон е Законът за чужденците в Република България. И четвъртият – Законът за заетостта в Република България. Не казвам, че са само те, но те на първо място трябва да бъдат променени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *