2024-04-19

4 thoughts on “Разбитият боинг в Казан, ТИМ и един съветник на Путин

  1. Цитат от публикацията:

    „Разбитият Боинг в Казан се оказа лизингован навремето чрез нашата “България еър”. Тя е собственост на ТИМ. Навремето Борисов и Цветанов се заклеха, че Желева няма връзки с групировката (когато я предложиха за еврокомисар), и аха-аха да се окажа отвратителен клеветник в книгите си (там съм дал други, според мен по-скандални факти за обвързаности, включително и с подсъдни лица). А сега Румяна Желева като отговорен служител на компанията на трибуквието се обяснява пред руското издание – Novayagazeta.ru за катастрофиралия “Боинг”.“

    За какво става дума тук? За това, че преди време един премиер и един вицепремиер са се кълнели, че г-жа Румяна Желева, канидат тогава за евродепутат, няма нищо общо с групировката ТИМ. И сега, през ноември т.г., във връзка с един трагичен инцидент със самолет г-жа Желева е търсена от руски медии като представител на компания, която е собственост на ТИМ. За това става дума в този текст.

    Както и за друга свързаност: „Оказва се, освен това, че руският вицепремиер Дмитрий Трутнев – помощник на Путин, съветва тимаджийската банка ЦКБ /Централна кооперативна банка – бел.ред./. Това не е незаконно, но подсказва кой кукловод е стоял навремето зад кандидатурата на Желева, използвайки “прозападните” Борисов и Цветанов като свои маши.“

    Така че моля тези възмутени читатели, които се правят на морално засегнати, да не се правят на слепи.

  2. Всъшност Про е прав/права! Коментар във Фейсбук – това ли е новата журналистика? Желева сама си решава за кого да работи, свободна държава сме. Същото е и с този Трутнев. Реално няма нищо незаконно, нито скандално в този ваш очерк, единствено опити да се правят някакви черни инсинуации и да се пишат скандални заглавия на фона на една човешка трагедия. Та спете спокойно, ако съвестта ви позволява. Аз обачее не съм фен на подобни жълтини в медиите.

  3. Драги анонимен, не правете евтини инсинуации и не пишете глупости и обиди.

    В този текст въобще не става дума за обида на България… Става дума за г-жа Румяна Желева и за групировката ТИМ. Ако сте свързан по някакъв начин с бизнеса на г-жа Желева или с този на ТИМ, това е отделен въпрос. Но разбира се не може да ви даде никакво право да казвате, че точно те трябва да символизират родината ни, колкото и тя да зависи, за съжаление, най-вече от такива хора и такива икономически групировки.

    Освен това, ако това има значение за вас, авторът на този текст, журналистът Григор Лилов, не е емигрант, той живее в България.

  4. Как не ви е срам да експлоатирате човешка трагедия, за да си прокарвате жалките теории на конспирацията???
    И поне си проверете фактите – този самолет е бил собственост на още 6 компании преди, защо пък точно БГ да ви е виновна? Освен това, ако имахте елементарна идея за авио-бизнеса, щяхте да знаете, че няма нищо странно в това даден самолет да е над 25-годишен, дори и в любимите ви Ю Ес ъф Ей – въпросът е как се поддържа – а за това са отговорни ЕДИНСТВЕНО хората, които са го пуснали да лети 60 минути преди полета.
    От зор да си правите евтин пиар, излагате България!
    Това ли ви е позата в живота на емигрантите? Скъсайте си паспортчетата и се чувствайте американчета, ако ви дадат зелените картички – и тогава си ги гледайте, мислете си за хоум ъф дъ брейв и си им викайте „май прешъс“…
    Нещастници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *