Home » Авторски страници

Ваканцията свърши и за Детско студио “Телевизионери”

2013.09.11 Няма коментари
Spread the love

Детско студио “Телевизионери” от Чикаго се обръща към своите настоящи и бъдещи приятели и почитатели

ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ-те отново сме на линия!

Заредени, вдъхновени, ние пак сме тук – с Вас, пред Вас, за Вас! Сериозни или шеговити, разпилени или делови, ще прецените сами.

Очаквайте кадри и коментари за интересни събития, места и хора, погледнати през нашите КАМЕРИ! Репортерите ни са навсякъде, но най-вече в българските училища не само в Чикаго, а и в Сиатъл, Сан Франциско, Лондон, Мадрид – навсякъде, където се учи български език!

Не забравяйте да посетите сайта на ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ-те: www.televisionerite.com
А тези, които желаят да се заразят с нашето творческо вдъхновение, да побързат, докато все още има свободни микрофони и камери.

Ние сме професионалисти и ако искате да станете “големи” като нас, заповядайте в детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ”-те-е-е-е…!

За повече информация четете по-долу или позвънете на тел.: (773) 983-7409

televizioneri2013

ДЕТСКО СТУДИО “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ – ЧИКАГО
ОТ ДЕЦАТА, С ДЕЦАТА, ЗА ДЕЦАТА – С ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И С ЛЮБОВ

Творческа работилница за детското въображение – може и така да се изрази дейността на една от най-младите организации в Чикаго, посветена на децата от българската общност – не само във ветровития град, не само в САЩ, но и навсякъде, където те живеят.

Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ има вече свое лице – очарователно, усмихнато, завладяващо. Макар ненавършило още годинка, едва прохождащо, то получава широка обществена популярност. Държавната агенция за българите в чужбина е първата официална държавна институция, подкрепила идеите, амбициите и въодушевлението на екипа на студиото и обявила желанието си за сътрудничество. Асоциацията на българските учители в чужбина също приветства тази оригинална детска изява и подава ръка за сътрудничество. Българското училище “Джон Атанасов“ в Чикаго предоставя първоначалната база за дейността на “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“-те и основния екип, с който те стартират. Танцов ансамбъл „Верея“ също подпомага детското студио с материалната си база. Първи, повярвали в бъдещето на тази кауза и предоставили финансова помощ, са съдружниците на Транспортна компания „S & T” – Чикаго. Благодарение на отзивчивостта на компютърния специалист Александър Божилов, “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ имат вече свой Уебсайт. А до края на септември ще разполагат и с истинско студио, където ще могат да подготвят и излъчват своите записи и видеоматериали.

От различни места на Америка и Европа деца и възрастни от българската общност се свързват с “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“-те, неспестявайки ласкави думи и поздравления за сътвореното. А то не е никак малко! И няма да звучи пресилено твърдението, че това е първото по рода си и уникално с идеите си студио, където се дава изява на детското въображение в медийната сфера. Където думата имат децата – да творят в динамична среда, да се вдъхновяват помежду си с нестандартни идеи, да разказват за себе си и за интересни събития от местата, където живеят, да боравят със съвременна видео и аудиотехника. И още много! Всичко това е синтезирано в мотото на Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ – “От децата, с децата, за децата – с професионализъм и с любов“.

Много скоро след старта на “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ на 1 декември 2012 година, дейността на малките ентусиасти е забелязана и отразена – от български медии и журналисти в България и извън нея, от представители на различни организации на българските общности, от български училища в страната и в чужбина. Осъществени са срещи и се предвижда сътрудничество с Професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов“ – София, Национално училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова“ – Стара Загора и български училища в Испания, Англия и САЩ.

Студиото има вече свои медийни партньори в лицето на ТВ “Скат“ – Предаването “Облаче ле, бяло“, Радио “Татковина“, Студентска ТВ “Алма Матер“ към Журналистическия факултет на СУ – София, Кабелна ТВ – Велинград, вестник “Аз Буки“, вестник “България“ в Чикаго, електронния портал “ЕВРОЧИКАГО“. БНТ и други телевизии в родината ползват материали на Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“, публикувани на страницата във Facebook и в YouTub, за да разкажат за разнообразната творческа дейност на децата от Чикаго. Проведени са срещи и обсъдени идеи за бъдещо сътрудничество с журналисти от екипа за детски предавания към Програма “Христо Ботев“ на БНР.

Интересът към изявите на малките репортери, оператори, сценаристи продължава да расте. След първите несигурни стъпки, след първите неточно, но оригинално изречени думи, идва времето на увереност и стабилност – от наученото, от постигнатото, от потенциала на всеки участник в екипа, от амбицията да се вдига нивото на сътвореното – с професионализъм и с любов!

Рубриката “Видео-поща“ предоставя възможност на всички наши приятели и почитатели, които искат да популяризират дейността си, да го направят, използвайки ефира на Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“.

Септември е. Стартира новата учебна година – за българските деца в родината и извън нея. Започна и втората поредна година от дейността на малките “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ в Чикаго. Станете част от нас – ако желаете да дадете шанс на своята креативност и откривателски дух!

Може да се свържете с нас по всяко време на Email: [email protected]
Facebook: Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“
Website: www.televisionerite.com

televizioneri20130911

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.