2024-04-24

4 thoughts on “Църква на свободата

  1. Правилно Ивайло!
    Разбирам ти патоса на справедливост. А как иначе!? Та ти си до гуша затънал в Матрицата. Един нов Христос – не на кръста а затъл дълбоко в социалната Матрица да пророкува равенство, братство и свобода.
    Дадена му е възможност само главата му да е изплувала, за да бъде разпознаваем и да може да слови бунтарски срещу Матрицата, та нали Тя е претъпкана със себеподобни, жадуващи сакралните слова за спасение.
    Така се получава Ивайло, когато Моралните и философски ценности на едно общество се подменят. Когато Идеята и Символиката на Морален и Духовен образец на човека се въплати в плът и кръв, т.е. стане смъртен вещеви човек. Та кой смъртен няма грехове и недостатъци Иво!? Няма такъв и не може да се опази ако решат да го компометират. Я за сексуална ориентация, я за служебни проблеми, я за Верска индентичност, я за амбиции в социалното издигане. Всяка крушка си има и дръжка.
    Това е днешна България, та и Светът Иво. Матрица, в която има някои които си спомнят Животът от предишни прераждания и в момент на стрес изказват неволно Истина.
    А Истината беше през зимата на 1989-90 година. Сега е фатално късно.
    Въпросът в момента е: Кой да дърпа шалтера на Матрицата от многото самооторизирани. Никой от затъналите до гуша в нея няма да е.
    Вервай ми…

  2. Да не забравяме, че преди да даде живота си, Христос е бил част от Божията Света Троица и чрез Него са създадени световете. Неговата жертва започва много преди да даде живота си за греховете ни, много преди да остави и нравствените стандарти, които за мнозина са химера; жертвата Му започва още с отказването си от Божествената си позиция и власт и взимането на човешки образ.Тук трябва да се замислим – имаме ли сили да оставим комфорта и обкръжението си и да тръгнем да променяме България!? За съжаление, нашето общество не е основано на християнските принципи и морал, а на атеизъм, култ към личността и криворазбран хуманизъм. Свидетели сме и на тенденцията на разпад на основната клетка на обществото – семейството.
    Срещу какви олигарси и феодали да се борим? Та ние самите сме си врагове, тънейки в невежество и апатия. Със събуждането на обществото е нужно да поставим и стандартите, споменати в коментара и станали основа на истинските демократични общества, които благоденствуват докато стоят на тази основа. Иначе събудилите се от летаргията и отчаянието наши съграждани ще хукнат с викове „осанна“ след поредния месия – някой новоизлюпен Бойко, Симеончо или друг Крали Марко, ловко изиграл ролята на спасител на нацията.

  3. Много ляв, почти терорист. И е рекъл, че по скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото богаташ да влезе в рая. И ако имаш две ризи дай едната на ближния си.

  4. Превъзходен текст. Прекрасен коментар. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *