2024-03-29

1 thought on “Св. пророк Илия (Илинден)

  1. Днес един праведник имаше рожден ден. Дядо Добри Добрев. Олицитворение на Добродетелта, Прошката и Любовта. Стана на патриаршеските 99 години. Нека Богът на Добродетелта, Прошката и Любовта да му дава сили и да ни мие срамът от челата и да ни показва на нас, слепците, че има Път в този както никога безпътен свят.
    Илия е равин който води башибузука срещу светилището на БАЛ-БЕЛ-Слънцето. Оправданията са „богоугодни“ за Онзи бог а причината прозаична – светилището на Небесният Бог в днешна Йордания носи повече приходи от Йерусалимското. Въпреки че Йерусалим е завзет от юдеите от стопаните му евусеи. Бизнесът не върви и естествено врагът е светилището на Вярата в Небесният Бог изразен чрез Телеца и прочутият знак IYI. Това разрушават шпиц командите на Илия. В наши дни археолозите са намерили бичите рога в долът под бившето светилище.
    За да няма повече конкуренция, Илия утвърждава Шериата – заповядна избиването на свещенниците на Бог Бал-Бел. Въпреки това, Вярата на Бел-Кибела остава в Сирия и Балканите. Записана в КИБЕЛИОН. Кибела-Кабала?!!! Днес химна на Родопа още възхвалява Богинята Майка БЕЛА-КИБЕЛА. В Ямболско стоят руините на първохристиянският епископски комплекс Кабиле – сринат от шпиц командите на имп. Теодосий след 382г. Княз Крум, като Цар-Жрец на Бог Бал-Бял-Слънцето-Аполон извършва жертвоприношение пред стените на Цариград. „Звездата на Давид“ е всъщност закът на БЕЛ-БЕЛА. Триъгълникът с връх нагоре е знакът на Небесният Бог Отец. Само при българските икони Бог Отец е запазил този знак като стои подобно на ореол зад главата му. Триъгълникът с връх надолу е знакът на Богинята Майка – Женското начало. Събрани заедно двата знака – шестолъчката означаваща същото както Мартеницата – Съвършенството на Света, съставен от мъжкото и женско начало. Във времената на Илия женската същност на света е забравена от юдеите и богът им е с мъжка същност… и комплекси за малоценност…избивани в сребролюбие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *