2024-03-28

2 thoughts on “Тайна стенограма, разкриваща неродено правителство на БСП и СДС

  1. Още мнения по стенограмата:

    Ал.Йорданов: Аз пък си мисля за бай Илия Минев
    http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/11350-az-pak-si-mislya-za-bai-iliya-minev.html

    Иво Беров: Как Евгений Михайлов разобличи Петър Стоянов
    http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-i-pasti/11373-kak-evgenii-mihailov-razoblichi-petar-stoyanov.html

    Г. Боздуганов: Огледало за обратно четене
    http://www.faktor.bg/novini/top-ot-novini/11606-ogledalo-za-obratno-chetene.html

    Кр. Момчев: Чрез СДС Костов подари националното богатство на комунистическата номенклатура и руската олигархия
    http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-i-pasti/11717-chrez-sds-kostov-podari-natzyonalnoto-bogatstvo-na-komunisticheskata-nomenklatura-i-ruskata-oligarhiya.html

  2. Радан Кънев и Евгений Михайлов се „дуелират” във Фейсбук

    Двамата десни дебатират, кой и кога се е договарял с БСП

    Лидерът на ДСБ Радан Кънев и синият активист Евгений Михайлов кръстосаха словесни шпаги във Фейсбук. Наследникът на Иван Костов съзря задкулисни договорки между гербери и социалисти:

    „Да бъда съвсем ясен: БСП и ГЕРБ (представени снощи от Премянов и Евгени Михайлов, а днес от Борисов и Станишев) си подават топката с една долна лъжа:

    БСП имало интерес от ‪#‎РеформаторскиБлок‬ , който да ѝ партнира, затова искала избори чак през пролетта, за да се „подготвим за избори“.

    Първо, никога и при никакви условия няма да партнираме на БСП.

    Второ, ако някой е готов за избори, това сме ние – целият дебат за:

    а) бюджета и икономиката;

    б) изборните правила и медиите;

    в) промяната в правосъдието

    се води около нашите сигнали и предложения, около експертизата на нашите експерти и партньори. БСП нескопосано опровергават разкритията ни, ГЕРБ несръчно ги повтарят, като внимават да не засегнат интересите на общите за парламентарните партии спонсори.

    Трето – име ние поискахме още на 15 юни избори тази есен и сме последователни и непоколебими в това искане. Същото искаме и на улицата, заедно с протестиращите граждани.

    Четвърто – ние сме всеки ден сред хората на протеста ‪#‎ДАНСwitme‬ и нямаме причина да се страхуваме, там се чувстваме сред приятели, колеги и съмишленици. И не крием какви политически позиции защитаваме, не слугуваме потайно на хора, които не смеят да се появят там.

    Не хабете телевизионното време, за което спонсорите ви са платили толкова много от крадените пари на данъкоплатците. Тази лъжа няма да мине, измислете нещо по-добро, нали за това ви плащат”, атакува директно лидерът на новия реформаторски блок.

    Малко по-късно кинорежисьорът отвръща на удара с интересни разкрития, за които вече 16 години се носят само слухове. Михайлов твърди, че много от причините за днешното състояние на политиката, а и на държавата имат своите корени и причинно следствени връзки в миналото.

    „Според мен е важно да сме наясно с миналото си за да градим честно и достойно бъдещето си!

    Не можем да живеем в непрекъснат „Туйн пикс“, в който нищо не е така както изглежда…

    Ако намериш време прочети тези 100 страници.

    Ще видиш как на четвъртия ден след 10 януари,на четвъртия ден от шествията,блокадите и митингите пред храм „Ал Невски“,зад гърба на хилядите протестиращи се договаряше програмно-експертно правителство на СДС и БСП(на Костов и Първанов).

    И тогава и сега с Едвин заемахме принципна позиция,но нещата бяха предрешени от съглашателството на Костов и комунистите.

    Въпреки това Филип Димитров, Георги Боздуганов, Едвин, аз и още 2-3 успяхме да обърнем гласуването и това да не мине с няколко гласа.

    В разгара на протестите се договаряше съглашателство, но хората не знаеха какво правят тези, на които бяха делегирали доверие….

    Същите аргументи се използват и днес:

    Чуждите посланици…приемане на бюджет…финансова стабилност…национално съгласие…консенсус…

    И от всичко това следва полза най-вече за БСП, ДС и „НИЕ ПАК СМЕ ТУК“!!!

    Но младите хора тогава не знаеха за това…

    Не го знаят и сега…

    Не знаеха и ,че това което не стана на 14 януари го заложиха в Споразумението от 4 февруари! По този начин Костовите и Първановите се разбраха да не си търсят отговорност, да си разпределят приватизацията и театърът да продължи…

    През есента на 1996 същият тип правителство бе договорено с Луканов, но убийството му провали плана…Цялата хиперинфлация също беше режисирана…

    Сега поне знаем последствията от тогава!

    Трябва да се разкаже истината за историята за да не бъдат обречени отново, сегашните искрено протестиращи млади. Вече трето поколение…!

    Вярвам,че ще проявиш политическа мъдрост и достойнство да публикуваш Стенограмата на сайта на партията, която ръководиш. Така ще бъде честно към хората, които досега безпрекословно следват съветите и политиката на основателя ви. Нека всеки прецени за себе си кой казва истината. И кой, кога и защо е заемал определени политически позиции, които в крайна сметка са обслужвали най-вече БСП”, отговаря Евгений Михайлов.

    Малко по-късно авторът на култовия запис с бившия президент Петър Малденов и танковете, благодари на лидера на ДСБ, че е получил електронния му адрес и му е изпратил любопитната Стенограма от заседанието на СДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *