2024-03-29

5 thoughts on “Темида пак си завърза очите по дело, свързано с Ивайло Зартов

  1. Драга Лола, дали имате и някакви аргументи, освен омразата към един осъден на 9 години, който не е имал право на справедлив процес? Всеки има право на мнение, но омразата обикновено не е аргумент. Какво ще кажете за неговите опоненти в съдебния спор, за тези, за когото е работила българската съдебна система толкова услужливо? Смятате ли ги тях за „света вода ненапита“, както се изразявате? Можете ли да заявите с чиста съвест, че български съдии и прокурори в делото срещу Зартов са работили по съвест, а не по поръчка…? Можете ли да кажете също така какво мислите за това, че имоти на фирмата Инглиш Вилидж ООД, 740 хектара земя в България, на стойност близо 30 млн. евро, са станали собственост на семейство Гудкови, които вероятно са мултимилионери, не знам. Можете ли да отречете, че български прокурори и съдии са били купувани много пъти за съжаление от различни хора с много пари, от олигарси, мафиоти, хора, били на държавна служба включително, и това сме го виждали неведнъж в най-различни случаи и дела. Защо българското правосъдие не беше така усърдно с лидери на подземния свят, с хора като т.нар. Батко и Братко (които завлякоха милиони от еврофондовете) и пр., защо към такива то е безсилно?

    Всеки има право на справедлив процес, на съд, който да служи на правосъдието наистина, не на този или онзи олигарх, мафиот или човек с високо обществено положение. Ако няма правосъдие, ако то не си върши работата, както трябва, т.е. ако везните на Темида не отчитат точно, това е всичко друго, само не и правосъдие, само не и правова държава.

  2. Зартов до заминаването си в Чехия, където крадеше чантите на чехкините по улиците си беше престъпник. В Чехия избяга именно за да се изплъзне на правосъдието по онова време. И понеже всички сме наясно, че институциите в Б-я не могат да вържат 2 и 2 и всяко дело си е само за себе си, това даде възможност на Зартов да се завърне като света вода ненапита. Явно третият брак му бе донесъл и нова самоличност. Та, мястото на Зартов е в затвора. Годините са малко, ама все пак с такъв силен бесепарски адвокат как да му дадеш повече.
    Инак в затвора трябваше да изгние и ако може да му помогнат с рязането на крайници. Хан Крум е рязъл ръцете на такива като Зартов, така че едно пръстнче е смешно наказание за далавераджия от калибъра на Зартов.

  3. Точно така, не какъв е обвиняващия е причина за оневиняване на обвиняемия. Причина трябва да бъдат събраните доказателства, работа която не е свършена от прокурори и следователи. Как според г-жа 1111 да ДОКАЖЕ, че е невинен, когато на три инстанции, 5 съдебни състава отказват да приемат неговото и на защитата му искане да се направи ревизия на фирмата, която се твърди че е ощетена. Всеки, който разгледа делото, ще се убеди, че никой не си е мръднал пръста да събере доказателства, което е задължение на магистратите – събиране на доказателства за вина или невиновност. Само бих попитал, като не сте видяла доказателства до момента,че е невинен, видяхте ли такива, че е виновен? И къде гледате, г-жо 1111? Къде трябва да Ви ги предостави? Не е ли съдът мястото, където това трябваше да стане?

  4. Самият факт, че обвиняемият заявява, че е невинен и че си режи показно пръстите не го прави автоматично невинен! Вместо да си реже крайниците, да вземе да ДОКАЖЕ, че не е виновен в това, което го обвиняват!Не може да очаквате зад него да застанат „тъпите му сънародници“ просто защото е българин! Аз до този момент не съм видяла конкретни доказателства, че този човек е невинен! И не, какъв е обвиняващият не е причина да бъде обвиняемият оневинен!

  5. Това дело беше от всякъде нагласено от Бургаските ченгета и прокуратура.

    За съжаление, няма гражданско съсловие и мислене за да им се търси отговорност, и затова по единично си обявяват които искат за престъпник и го мачкат, а „сънародниците“ му само гледат като тъпи овце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *