Home » Избрано, политика

Първите напуснали БСП в знак на протест срещу избора на Пеевски за шеф на ДАНС

2013.06.15 Няма коментари
Spread the love

Младежката организация на структурата на БСП в Берлин напуска партията в знак на протест срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това научи “Дневник” от зам.-председателя на младежката партийна организация в Германия и председател на структурата в Берлин Рангел Васев.

.

Биляна Рилска, в. “Дневник”

На заседание на берлинската младежка организация днес (вчера – бел. ред.) седемте членове, завършили или завършващи образованието си в Берлин, единодушно взели решение да напуснат партията. В молба, разпространена в социалната мрежа “Фейсбук” и адресирана до лидера на БСП Сергей Станишев и членовете на ръководството Кристиан Вигенин, Деница Златева, Явор Гечев, младежите заявяват, че се надяват решението им да не бъде изтълкувано погрешно и възприето като предателство на ценностите на партията.

“Напротив! Ние продължаваме да подкрепяме ценностите на модерната социалдемокрация, но считаме, че сегашното ръководство на БСП не е в състояние да защити основната идея залегнала в преамбюла на устава на партията, а именно: “Най-ценното в дългогодишната история на партията ни е отстояването на интересите на широките народни маси, на принципите на социална справедливост и солидарност, равенство, републиканизъм, патриотизъм и интернационализъм.”, посочват в молбата си.

Сред напусналите са архитект, фармацевт, политолози, историци.

Изборът на Пеевски събира много негативни оценки в социалните мрежи и призиви за свикване на Националния съвет на партията. В групите на млади социалисти във “Фейсбук” се призовава за “оставка на ръководството на партията, незабавна и без дискусии”. Младежите се питат как да отговорят на познати, които са убедили да гласуват за БСП на 12 май, а сега си искали гласа обратно.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.