2024-04-25

3 thoughts on “Една България, един протест… А какво ще стане, когато пак дойдат избори?

  1. Г-н Чеков, ние в Торонто казахме какво искаме:
    – на място написахме една петиция, подписахме я и я връчихме на консула
    – продължихме петицията онлаийн тук: http://www.peticiq.com/novi-izbori-bez-prag-za-nezavisimite

    Да, ще ви се стори на пръв поглед че само една промяна на Изб. кодекс е сякаш много малко като искания.

    Но точно тази промяна е с неимоверно по-голям ефект от всички други, които чухме да се предлагат (огромна част от които продължават да са около параноята „изборите се фалшифицират“ – напълно неоправдана).

  2. Същите протести, но със сини кърпички и песни съм виждал през 1989 година. Отново със знаменца, но без песни през 1997 година. Винаги съм задавал въпроса: какво точно искате? Каква ви е целта, средствата и стратегията? Отговорът винаги е бил, че аз съм далече, че не разбирам въодушевението и емоционалността. Възможно е. Наистина изпитвам неприязън към оправданието почиваща върху чувства. Животът на Запад ме научи да бъда точен, ясен и конкретен. След 23 години лъжлив и покварен преход считам, че рамантиката трябва да бъде сложена на страна в името на целта, на средствата и стратегията за желания успех.

  3. Много мили са студентките и студентите от европейските столици, развяли трибагреника. Солидарността им с Родината е очарователна. Е и? Защо не кажат какво точно мислят и искат?! Вече са „големи и просветени“ деца, при това говорещи и разбиращи чужди езици! Не могат ли те да препоръчат на своите приятелки и приятели в България политическите системи, които ползуват на Запад? Не им ли стана ясно, че не е пускането на бюлетина в нашенската урна достатъчна подкрепа за българската „демокрацията“?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *