Home » Избрано, политика

Президентът препрати исканията на протестиращите до парламента и МС

2013.02.24 Няма коментари
Spread the love

Сядаме и започваме да работим! Толкова е елементарно!

Плевнелиев сред протестиращите днес

Плевнелиев сред протестиращите днес. Снимка: в. “Сега”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президентът Росен Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите граждани до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност и до други компетентни органи.

„Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава“, смята Плевнелиев.

Президентът апелира всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите. „Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовия ред в държавата и да се гарантира стабилността на България“, коментира той.

По-рано днес той отиде при протестиращите пред Министерството на икономиката, за да получи лично исканията им. Там бе мощно освиркан от част от присъстващите. Организаторите на протеста го призоваха той да подкрепи искането им за промяна на политическата система. Плевнелиев обаче си замълча.

“Запрятаме ръкави и работим! Няма друг сценарий! Аз мисля, че, като човек, дори като президент, казах много ясно, че аз съм човек, който търси решенията и прогреса. Да, те вече имат легитимно представителство! Да, имат ясни искания! Сядаме и започваме да работим! Толкова е елементарно! Разбира се, че има разнопосочни искания! Всеки иска всичко в тази държава. Днес има митинги на доктори, на студенти и кой ли още не, но, в крайна сметка, по-важното е това, че не бягаме от проблемите. Всеки един трябва да ги дефинира много точно и да бъде добронамерен, и да ги решава. Именно затова аз посочвам моята добронамереност! Дойдох тук, за да ги чуя, за да ги уважа, за да получа техните искания. Оттук нататък работим. Съветът, общественият съвет към президента е легитимна институция, която тепърва трябва да бъде формирана. В нея със сигурност всеки един от представителите ще представлява, ще бъде легитимен и ще има какво да каже. Няма да го обърнем на говорилня. Аз обещавам!”, каза Плевнелиев.

Още следващата седмица ще бъде създаден обещаният от президента обществен съвет, в който ще влязат и представители на протестиращите.

Източник:   в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.