2024-04-23

6 thoughts on “Отворено писмо на Кирил Станков до Ралица Бехар

  1. Съжалявам, че чак сега виждам написаното от Кирил Станков.

    Г-н Станков,

    Жалко, че вие сте поредния българин, мислещ по този начин – мафията ни виновна, всичко „куцало“, нямало перспективи и бъдеще, от типа „Боли ме, ама може и да не ме боли“. Съжалявам, че вече сме преминали на ниво „Нямаме идеи за бъдещето си, мрънкане докрай!“. Човек живее, за да създава, било то нещо малко. Когато в собствената си страна не откриваш смисъл да останеш, да живееш, да се развиваш и постоянно да се оправдаваш с мафията и политиците, значи че дадения човек просто няма смисъл и цели в живота си.

    Част от народопсихологията ни е вечено да чакаме някой месия да дойде „и да ни оправи“. Много грешна ситуация е това – за пореден път сами си подкопаваме постигнатото в тази крехка за нас демокрация!

  2. http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/600720_158523594300272_878653455_n.jpg

    ***

    И знам България ще Бъде!
    Тя има мисия на таз Земя
    И не е късно пак да я прегърнем
    Изстрадалите, нейните чеда.
    Върнете се по родните места!
    И този, който вярва ще го бъде!
    Заради вечната, небесната мечта,
    Да разберем кои сме и защо на таз земя.
    Върнете се по родните места!
    Такава е повелята на древния ни род.
    Небето знае порива на вашата душа,
    За да сме вечен, цял един народ.

    Мария Добрева, Атланта

  3. Като не ти харесва тука Станков събирай си дърмите и чао.Ще сдържа сълзите си ако те няма в България. Аз живея добре, имам две деца, чудесни приятели. В тази страна има прекрасни кътчета ,където да си прекарам чудесно. На теб щом не ти харесва –
    вече си бил емигрант, знаеш пътя..Успех

  4. Точно житейския опит на Станков е покъртителен..все пак живота на село е доста труден..някои хора не им понася ..особено на лицето станков , който е можел да завърши каквото си поиска , но от пустата му скромност завършил изкуство в Тел Авив …а после от любов към родината станал емигрант в собствената си страна….

    Станков ,честно да ти кажа нуждаеш се от психотерапия .имаш страната склонност да си непоследователен и раздвоен в това което мислиш…От една страна статистиката била цитирам “ обслужваща интересите на правителството“ от друга страна на база същата тази „стъкмистика“ се жалваш ,че 27 % от българите живяеят под прага на бедността …. е кое е вярното….Друга странност която ми направи впечатление е ,че с лека ръка размахваш собствените си неволи , но умело се опитваш да ни накараш да си мислим ,че някой друг е виновен за това , а ти си просто една жертва на обстоятелствата … Ами стани и се изправи срещу тези обстоятелства ве пич , само с хленч до никъде не можеш да стигнеш…

    И в заключение само искам да споделя една мисъл , която силно споделям…

    „Оптимиста живее на остров от постоянни възнможности , а песимиста живее на остров от постоянна нерешителност

  5. Гръциките студенти и младеж, не напразно ни се присмиват. Докато в България, има млади хора с неясно изразени убеждения и претенции, ще имат причини го правят.

  6. Малко са останали светците, като този човек, в нашата скромна държавица. Да живееш с „отворени“ очи е болезнено, да виждаш страданието на собствения си народ. Но, да споделиш плода на тази реалност е безценно. Г-н Станков, не можете да очаквате промяна, а да не говорим за цитирам:“спасяване на тази нация“ (Вие сам го доказахте с думите си). Призива Ви, вярвам за голямо съжаление, не е стигнал до г-ца Бехар, освен празно разочарование а може би и гняв, друго не вярвам да сте дал в отговор на въпросния „елит на България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *