Home » Авторски страници, политика

Мафиотски електрогеноцид над българите

2013.02.17 12 коментара
Spread the love

Притча за „Милосърдните“ индианки

Учен, проучващ амазонската джунгла, бил пленен от диво индианско племе. Вързали го за едно дърво до голям мравуняк с жестоки кръвосмучещи мравки, намазали го с течност, привличаща насекомите. Скоро цялото му тяло било покрито със смучещи кръвопийци.

Няколко милозливи индианки от племето взели пръчки и започнали да събарят набъбналите от изсмуканата кръв вампири. С полуугасващия си разум човекът разбрал добрите им намерения и със сетни сили промълвил:

-Моля ви, милостиви жени, не ги махайте – тези вече са се насмукали; махнете ли ги, ще дойдат други, гладни и жадни – ще стане още по-лошо…

(Същото може да се изрази и с по-кратка сентенция: „Пътят до ада е постлан с добри намерения…“)

Днес тази притча се материализира в българската „посткомунистическа“ джунгла.

Ролята на учения се изпълнява от нашето население; тази на угасващия му разум – от шепа мислещи българи; дивото племе са българските мафиоти и международните им съучастници; кръвопиещите мравки – набедените ЕРП-ета; а „милосърдните“ жени са насъсканите от заинтересовани политически и икономически среди заблудени протeстиращи срещу ЕРП-етата.

„Бият самара, ама магарето се прави на „ударено“

Че ЕРП-етата „не са стока“ не подлежи на коментар.

Както всички инвеститори, и те са тук не за благотворителност – за това си има специализирани неправителствени частни и/или публични неправителствени организации.

Те са тук, за да печелят. Но в симбиоза с българската политическа и икономическа мафия, поощрявани от лобистки закони, правилници, наредби и институции, крадат колкото могат и изнасят „законна“, но неправедна (т.е. противоправна) печалба вън от страната.

Подмяната на днешните ЕРП-ета (насмукали се с кръв инсекти) с други (наши или чужди) ЕРП-ета (гладни за кръв насекоми) ще доведе населението до още по-жестоки страдания.

[В случая ЕРП-етата са „самарът“, по който удрят, а „държавата“ („Д“) и кърлежите – „другите участници от веригата производство-пренос“ („ДУПП“) – са правещото си оглушки „магаре“].

„Черно на бяло“

Потрудих се да анализирам данните от стандартна фактура за стопански потребители – все пак от тарифата за т.нар. „промишлен ток“ зависят цените на всички стоки и услуги в съответната държава.

Какво се оказа?

1. Снабдяване с ел.енергия (Д+ДУПП) – 0,11525
2. Акциз (Д) – 0,00200

Разпределение на ел.енергията

3. Достъп до разпределителната мрежа (ЧЕЗ) – 0,01628
4. Достъп до елпреносната мрежа ВН (Д) – 0,00623
5. Пренос през разпределителната мрежа НН (ЧЕЗ) – 0,04040
6. Пренос през елпреносната мрежа ВН (Д) – 0,00910
7. Добавка за зелена енергия (Д+ДУПП) – 0,01110
8. Високоефективно комбинирано производство (Д) – 0,00383
9. Невъзстановяеми разходи (Д+ДУПП) – 0,00338

Ерго, „Снабдяване+Акциз“ + „Разпределение“ = 0,20757

10. Данък добавена стойност 20% (Д) – 0,041514

Крайна цена за стопански потребител – 0,249084
от която:
– за ЧЕЗ („Достъп до“ и „Пренос през“ разпределителната мрежа) – 0,05668
– за Д+ДУПП0,19243

Според ЧЕЗ, за ЕРП-ето остават само 9%; т.е. 0,0225
ако е така, то Д+ДУПП ни товарят с 91%, т.е. 0,225

(Цените, посочени по-горе, са в български лева).

Значи, оказва се, че основните бандити, осъществяващи електрогеноцида над българите, не са ЕРП-етата с техните нищожни 10-ина % (2 стотинки и малко отгоре), а „държавата и другите участници по веригата производство-пренос“ (22 стотинки и половина) за киловатчас.

(Всъщност, ЕРП-етата – в случая ЧЕЗ – получават не 0,0225 лв., а 0,0567 лв. за кВтч., което представлява не 10-ина, а цели 20% от сумарната такса за промишления ток – повече от цената, по която АЕЦ “Козлодуй” го продава, и малко над ДДС-то на МФ).

Защо стана така?

След 10.11.1989 г. държавата вече не е онази класическа институция, позната от учебниците по история, политология и право, а предоставени за разграбване от посткомунистическата мафия географска територия и безропотно население (ловко гъделичкано по егото с възвеличаването му като „Народ“).

Всички „политически партии“, участвували в и/или претендиращи за властта, днес са идентифицирани като производни на Партията по чл.1 от тодорживковата „Конституция“ (това проличава както от ръководните им органи, така и от техния членски състав, и най-вече от поведението им като управляващи и „опозиция“).

Основна роля в геноцида над българския народ се приписва на „ударния юмрук на Партията“ – милиционерите. Но да не се заблуждаваме – не на всеки милиционер кукловодите позволиха да стане мили(ци)онер – само на най-корумпираните, най-долните, респективно най-манипулируемите. Масовият милиционер попълни квотата на безработните, а в най-добрия случай „се уреди“ като пазач под покрива на някой новобогаташ – бивш колега.

Токът в България е най-евтин в целия ЕС

Така е.

Наистина номинално е най-евтин – почти три пъти под средния европейски.

Само че…

Приходите на средностатистическия българин са в много пъти по-ниски от тези на средния европеец. В крайна сметка излиза, че българинът плаща за ток многократно повече от европейския си съгражданин.

В общественото пространство напоследък се прокраднаха намеци, които – ако се потвърдят – ще поставят под въпрос добронамереността на Европа и ще изобличат за сетен път продажността на т.нар. българска „политическа класа“:

България е поела задължение да изравни цените на енергоносителите (вкл. на еленергията) със средните европейски?

Разбира се, без каквото и да е съобразяване с равнището на доходите. Което би се равнявало на дву-трикратно увеличаване на цената на тока. Това би било нов връх в геноцида над българите.

Мислещият българин – не и подвежданият от политически провокатори „протестиращ“ ще си постави още редица въпроси, произтичащи от мафиотската действителност в страната.

Провокаторите и заблудените нека оспорят гореизложеното с факти и документи.

Всякакви други аргументи ще са прах в очите на оскотелия „електорат“, досега винаги откликващ на призива:

„Гласувайте! Без значение за кого – ваш дълг като отговорни български граждани е да гласувате!“

(После се сърдете на когото си щете…)

 

Николай Гусев

12 коментара »

 • Nik said:

  Уточнение

  Моля де се има предвид, че калкулацията в горния материал е направена:

  1/ за ПРОМИШЛЕН ТОК, а не за ток за домакински нужди;

  2/ ЕРП-ето (ЧЕЗ в случая) получава само парите по пункт “3.Достъп до разпределителната мрежа” – в размер 0,01628 лв. плюс тези по пункт “5.Пренос през разпределителната мрежа НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ” – в размер на 0,04040 лв., или всичко на всичко 0,0225 лв. (2 стотинки и четвърт за кВтч);

  3/ ДЪРЖАВАТА (“Д“)и “ДРУГИТЕ” участници от “ВЕРИГАТА” производство-пренос (“ДУПП“) прибират лъвския пай, вкл. акциз и 20% ДДС – общо в размер на 0,20757 лв. (около 21 стотинки за кВтч).

  Така че основният кожодер и геноциден тиранин не са ЕРП-етата, а “ДЪРЖАВАТА” и свинските черва по “ВЕРИГАТА” “производство-пренос” – със събирателно название МАФИЯТА.

  Населението обаче целенасочено е ориентирано от същите ДУПП да си дере гърлата именно срещу ония, които са “на устата на топа” – ЕРП-етата.

  Населението никога не е разбирало, че никоя революция, в която е участвувало, не е негово, а ПЛУТОКРАТСКО дело; днешните събития го потвърждават – какво търсят там футболните агитки, дъновисти и млади комунисти?

  Ще повярвам, че нещо се е променило, когато властта – чиято и да е тя – признае, че именно “Д+ДУПП” са наложили геноцидните цени на тока.

  И не само го признае, но със закон премахне всички “ДУПП” и геноцидните начисления и ни предостави ток по цени на производител с минимална печалба за държавата.

  Повтарям:

  От цените на енергоносителите зависи цялата икономика на съответната държава. Електричеството е основният енергоносител. Високата му цена означава високи цени и на всички стоки и услуги, т.е. неефективно и неконкурентноспособно производство.

  Краен резултат?

  Глад. Мизерия. ГЕНОЦИД!

  Мнения от форумите

  “прозорлив (анонимен) 17 февруари 2013,07:58

  БСП-то владее техниката да яхва народното недоволство и да създава революционна ситуация. Дават ли си сметка хората, които ще излязат днес, че са оръдие за вземане на властта от тези, които създдадоха монопола на ЕРП-тата и са технни покровители? Чак сега осъзнавам, че така мразения от мен предмет “история на БКП” ще се окаже полезнно зннание за разчитане на намерения.”

  народе-използван си (анонимен) 16 февруари 2013,14:54

  Mного жалко, че толкова хора се връзват на прoвокациите на БСП да излизат по улиците.Да, за тока са прави,ама сега са използвани от БСП да има безредици.Тези глупости, дето сега Станишев обещава, шом дойде на власт – нищо няма да направи – както преди ,но за съжаление простите и възрастни хора пак ще му вържат.”

  до Червените Кхмери (анонимен) 16 февруари 2013,15:27

  Води ме, Партийо!

  Аз крача с крачките ти бойни –
  Приел съм ги като съдба.
  Измервам твоето достойнство
  По свойте собствени блага.

  Туптя със пулса ти неравен –
  Взаимно вкарваме си плът.
  Оправям те и ме оправяш –
  Затуй е кървав твоят път.

  Води ме, Партийо, води ме
  По келепира на деня!
  Маскирана под твоя символ
  Е моята човещина.

  От твоята морална сложност
  Не знам в какво да вярвам днес…
  Чрез твоя андрогин – Серьожа –
  Се чувствам пес, членуващ в ПЕС.

  Кат мутрите ти се мутрея
  и плащам щедро всеки пост –
  че ти си мойта Дулсинея,
  А аз съм твоя Дон Кихот.

  Мен хулите не ме смущават –
  отдавна станахме за смях –
  по-важно е какво ми дава
  властта на всеки плутократ.

  Ти тясна си, но си широка
  за моя тесен светоглед,
  и да се луташ без посока
  ще съм наведен все отпред…

  Тъй както някога – при Тато –
  от пленумите окрилен
  туптя в идейното ти блато,
  което сътвори за мен:

  че ти десница ми подаде
  да вземам дан от всеки труд,
  да кича своята бездарност
  с талантите на някой друг.

  Купи ме, Партийо, купи ме
  под бойките си знамена!
  Все да подхвърлиш нещо имаш –
  Не знам ли колко откраднА?

  …И ако нявга се забавя
  навреме да се издължа –
  не ме разстрелвай! Аз тогава
  децата си ще разпродавам –
  имотите си да спася!

  Аз не горя, ала „живея“!
  Тъй никога не бих живял
  с мой собствен ум, борба, идея –
  и затова съм маргинал.

  При теб, като в заложна къща
  разменям личност за пари,
  та бездуховната ми същност
  да метне гъз в луксозен джип.

  Купи ме, Партийо, купи ме –
  Макар да струвам две пари –
  Та под червеното ти име
  Грабежа да узакониш!

  бьлгарин (анонимен) 17 февруари 2013,13:45

  БЪЛГАРИ-ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗА МИЗЕРНИЯ НИ ЖИВОТ КАТО ЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ. А НЕ САМО ЗА СКЪП ТОК. ВСИЧКИ МИНИСТРИ ДОСЕГА СА ЗА ЗАТВОРА, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПАРТИЯТА. ВСИЧКИ КРАДАТq ЗА ДА ЖИВЕЕМ НИЕ БЕДНО И ДА СТАНЕМ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА. ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ В ИМЕТО НА НАРОДА!

  ВНИМАНИЕ (анонимен) 17 февруари 2013,13:51

  Комунистите са готови да яхнат протестите и да се явят като спасители! Хораq внимавайте, червената чума дебне от засада! Те най-обичат с чужда пита помен да правят! Долу монополите!

  Васил Катинчаров · Top Commenter · Университета на живота

  Точно така е! Костов имаше уговорка с комунистите да не им закача партийните фирми и да крадат заедно. След това дойде Тройната. Кравата – България се доеше едновременно от трите партии.

  митко палаузов (анонимен) 17 февруари 2013,13:34

  Пловдивчани са си моята гордост,
  неможе да ги излъжеш.
  Естествено че червените боклуци от Позитано начело с Р.Овч Станишев и останалата бандитска пасмина са виновни за беднотията и скъпия ток. A сега се гласят да правят коалиция с другия енергиен престъпник Кунева и разпределителя на порции Доган-Местан.

  ЧЕРВЕНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ (анонимен) 17 февруари 2013,
  13:38

  ЧЕРВЕНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ НА СПРАВЕДЛИВ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ОТ ТЯХ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ИМ ГОДИНИ НА ВАРВАРСКО ВЛАДИЧЕСТВО!

  жорето (анонимен) 17 февруари 2013, 13:41

  Червената паплач пуска фалшиви декларации из цяла България, само и само да разклати държавата…Ако може,и гражданска война ще предизвикат…

  Съдържанието на материала, озаглавен “ЕРП-тата излязоха с обща декларация: Сами сте си виновни”, буквално озвери хиляди граждани.

  БЛИЦ публикува кратки извадки от текста:

  “Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина, затова че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари.”
  “Вие сте страхливци, вие все още не сте се научили да се държите като човешки същества и да не позволявате да ви унизяват.”
  “Вие си завиждате един на друг ако някой от вас получава дори и пет лева повече, вие сте пълни боклуци, насрани лигави олигофрени.”

  “Вие търпите да ви унижават и смятате, че ако ни изгоните, ще подобрите живота си – не, вие ще си останете същите дребни, страхливи, тъпкани човечета.”

  Най-голям ефект провокацията имаше в София, където трябваше да мине повече от половин час, преди настроилите се за линч да разберат, че обръщението е фалшиво и всъщност крайната му цел е да мобилизира съпротивителните сили на гражданите.

  Борислав Василев · Top Commenter

  Ради, законите са приети до 2007г.
  Бъди коректен и честен със себе си и другите…
  И за ЕПТ-та, и за зелената енергияq и за ТЕЦ-овете 1и3…
  Това, което днес плащамеq е СЛЕДСТВИЕ НА ОНОВА, КОЕТО ДР. дОГАН, сТАНИШЕВ, кОСТОВ, кУНЕВА СА НАПРАВИЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ…

  Galin Vladimirov · Follow · Top Commenter

  За едно давам евала на Бойко Борисов! Той успя да обедини българите срещу себе си! Шикалкавенето води до такива резултати, господин Премиер! Защо не излезете в момента пред народа, за който така усърдно “работите” и да им обясните, че грешат с тези протести! Не вдигайте и ръка на полицаите във Варна, че свалят своите щитове и палки срещу протестиращите, защото и полицаите са граждани, и те плащат ток и данъци!

  офчи (анонимен) 17 февруари 2013,
  13:58

  Протестът в Пловдив, който бе организиран от комунистическото движение “Че Гевара”, Съюзът на комунистите и младежката структура на БСП, приключи, тъй като времето, отпуснато им от общината за това бе до обяд. В последните минути на митинга демонстрантите късаха портретите на Румен Овчаров и Меглена Кунева. Тъпкаха ги с крака и ги и замерваха със сурови яйца, видя репортер на БЛИЦ.

  Kapka Georgieva · Top Commenter · 49 years old

  Maksim Dimitrov, ти продължаваш да си затваряш очите пред истината!Не тези управляващи, а досегашните ни доведоха до тук! Кой направи ерп? Кой ги продаде? Кой вкара закона за зелената енергия и задължи държавата да изкупува енергията от тях на космически цени? Кой вкара в ценообразуването такива идиотски притурки? И повечето хора, Максиме, което им прави чест, са наясно със ситуацията! Гориха портрети на наистина виновни лица! Днес отблизо следях събитията!Някакви келеши от Младежката организация на БСП пуснаха фалшива декларация от ЕРП! Умишленно провокираха хората, за да се пролее кръв! Не искам да ти казвам колко бързо потърсиха убежище от органите тези келеши, защото щяха да ги линчуват, като разбраха истината митингуващите!Това е хубавото на Българина, че вече не могат да го излъжат със сладки приказки! А ти като Станишев си вярвай, че тези протести са срещу ГЕРБ! Интересно защо не се опита да излезе при хората, за да видиш колко е обичан! Хората не искат монополите наложени ни от предишните!

  Красимир Истатков ·
  Помислете как да променим нещата така, за да няма нужда когато ножа опре до кокала да протестираме, а да работим и живеем при нормални условия. Това обаче трябва да става не чрез “У-У-У” и “Долу”, а чрез ясни искания за нормална среда. И се пазете да не стане така че “ТЕЗИ”, които дадоха преди 11г. енергопреносната ни мрежа на така наречените ЕРП-а, да не им поискат сега да си осребрят “подаръка”, като ви завишат изкуствено сметките за тока, за да ви “изкарат” на улиците и на ВАШ гръб да си постигнат това, което искат… А ТО Е – ОТНОВО ДА БЪДАТ “ОНЕЗИ” /така наречените червени капиталисти/ НА ВЛАСТ….МИСЛЕТЕ!

  мария (анонимен) 17 февруари 2013,12:54

  Стига с тези ЧЕЗ, ЕВН и ЕРП-тата. Хората в София протестират срещу ниските доходи, срещу безработицата, срещу държавата, която ни рекетира постоянно и ни прави още по-бедни. Тук топлофикация са енергийните вампири, но кой е виновен за това, че бизнесът изнемогва, няма пари за заплати, а малкото пари, които получават работещите, им ги взимат съдии-изпълнителите и разни рекетьори от НАП.

  ЗА ТОВА СА ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ!

  NA4EVA 17 февруари 2013,13:10

  БЪЛГАРИНО, ТИ НАИСТИНА СИ ПРОСТ НАРОД!
  ПАРТИИТЕ ВМРО, АТАКА, БСП И ДР. ВИ ИЗПОЛЗВАТ, А ВИЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ КАТО ОВЦЕ!

  НЕ МИСЛИТЕ ЛИ КАКВО ВИ ЧАКА УТРЕ?
  ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ.
  ЗАПОЧВАМ ДА СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА!

  Plamen Darakchiev

  Идвам от протеста. Извървях целия маршрут — от Славянска през площад “Народно събрание” до Орлов мост. Хора — най-различни. И изтормозени, и прилично изглеждащи. Иначе лошите ми предчувствия се потвърдиха напълно. Чегеваристи, леви радикали и националисти реваха на микрофоните в екстаз — България! В предните редици бяха футболните агитки. Хората на Расета останаха настрани и очевидно не бяха от организаторите. Възможно е “Позитано” да има пръст в цялата работа, но е възможно и другото — левите радикали да си укрепват редиците съвсем настоятелно.
  Основният документ, прочетен по-късно от радиоколата на Орлов също бе социалистически по друг. Организаторите съвсем ачик си поискаха държавата-майка и окото им не мигна.
  Мисля, че всички тези неща не останаха незабелязани от една голяма част от хората.

  Георги Герасимов · Top Commenter · Works at Bulgaria Air

  http://www.bnews.bg/article-69886

  Пак да напомня! БСП официално казват че оглавяват протеста!

  Антикомунистъ – 11:47, 17 фев

  И кои са народът бе, цървул червен?
  Традиционно гласуващите за БКП/БСП с гнойните им младежки пъпки ли, бе?
  И кой са народа? лумпените от Атака и МВРО, ходещи на абсолютно всеки един протест, за да изконсумират недоволството на хората. недоволство пак създавано от тези който инак ги подкрепяли били. И кой са народът? онези 10/15 хиляди профани излезли под строй за да викат че те са били народа, а вечерно време се прибират по партийните си централи, за да си приберат дневните си хонорари. Разбра се че зад т.н. енергийни “протести” че именно БКП/БСП мафията стой, а не недоволството на хората. Защото и аз получих завишена сметка, но не ходя да оправям предизборната агитация на партии като БКП/БСП. И куче, ако това е народа, и без него могат да минат останалите шест милиона и половина, като ви изхвърлим след юли месец. Защото дойдели БКП/БСП на власт, този път няма да им се размине гражданската война. Един път ви се размина, но втори подобен късмет няма да го имате.

  Пижо, 17/02/2013 – 18:18

  Мы ВОРы-КОММУНИСТы,
  воруем очень чисто,
  меж нами есть профессор,
  писатель и поет,
  мы выглядим отлично,
  ведем себя прилично,
  Но ЧЕСТНыХ между нами
  и не было и НЕТ !
  Мы ВОРы-КОММУНИСТы,
  здоровы и плечисты,
  мы есть везде и всюду,
  где есть ЧЕСТНОЙ НАРОД.
  Поверить очень трудно,
  что стало жить паскудно,
  и тот КТО НЕ ВОРУЕТ,
  по нищенски живет.
  Мы ВОРы-КОММУНИСТы,
  где двести-пишем триста,
  всегда стянуть готовы
  казенного добра.
  Ведь деньги улетают,
  как снег в ладони тают,
  а дома подрастает
  родная детвора.

  Plamen Stoychev · Енергетик at Тайна майна

  И след 100 години, пак ще сме си същите БОКЛУЦИ!

  Заслужаваме си съдбата и явно племето ни е наистина обречено на гибел, щом сме готови и след тези само 4 години опит да станем европейци, сме готови да се върнем отново 20 години назад и да качим отново БСП, ДПС и царя на власт!

  Просто се радвайте, че Европа ще ни приеме поне да бачкаме за без пари и наистина вече няма да остане никой тук.

  Няма да я има и България… Само след 4 години власт на БСП, ДПС и компания, просто ще свършим като народ и държава!

  Уточнител

  ЕРП-тата нямат нищо общо.

  Просто хората бяха манипулирани от медиите и активистите и справедливият им гняв беше “канализиран” от майсторите на политзаговорите.

  С др думи сега сме свидетели на АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ от най-висока класа – превъзходно подготвено, организирано и изпълнено, като по учебника на Майсторите, написан преди близо 100 години.

  Ясно е, че организацията на протестите иска пари и логистична поддръжка, така че намесата на опр. тайни служби съвсем не е изключена.

  На пръв поглед само едно озадачава – защо точно сега? Знае се, че ББ е готов (поне така казва) веднага да подаде оставка, а това би поставило БСП/БКП/АБпФК в небрано лозе, трябва да изпълняват фантастичните си обещания, което най-вероятно да донесе крах на държавата, по-страшен от Виденовия и сигурно ще ги гонят скамъни.

  Какво е накарало червените милионери/капиталисти в момента да яхват народния гняв?

  Изглежда, че ги притиска времето и са решили да не рискуват, тъй като идва топлото, а изглежда и някаква отн. икономическа стабилизация. И може би, водещата причина е пак “Белене” – явно руските явни и тайни служби ги притискат, защото има опасност парламентът да спре официално проекта. Да не забравяме, че упорито се говори за големи авансови суми, които червените дължат за “Белене” и които трябва да връщат на Службите и Руската мафия (все едно)…

  При всички положения-тежко и горко на България! …поне видяхме, кой наистина управлява страната…

  българин (анонимен) 18 февруари 2013, 21:30

  Руска тройка неистово драпа към властта.
  Много са гладни:
  украинският гражданин Сергей Станишев,
  турчинът Доган,
  вселенският архонт Бинев
  и червени олигарси…,
  с очевадната помощ на озверялата мафия.

  А вие, идиоти, си мислете, че защитават народа… Народеее..

  http://www.blitz.bg/news/article/183140
  Има провокатори сред протестиращите по улиците срещу високите цени на тока. Това признаха част от протестиращите пред bTV. Те са малко, но са пръснати сред хората, хвърлят камъни, а в шествията има възрастни хора и майки с детски колички, могат да ги уцелят, каза арестуваният вчера по време на протестите музикант Кристиян Колев, прочут като Златната флейта на България.И нас ни уцелиха с камъни, оплакаха се още протестиращите. Те са категорични, че ще изолират въпросните провокатори. Ходим след тях и изправяме контейнерите, които те бутат, обясниха бунтарите.

  Те признаха, че не се борят само срещу цените на тока, а срещу политическата система. Искаме 240 души с мажоритарен вот в парламента и довиждане на партиите, каза Ангел Славов.

 • Аз said:

  И пак сме там откъдето тръгнахме преди 20 и кусур години. Безродници , които само могат да квичат , когато им дръпнат копанката с помия. И бате СерГЕЙко ,който пак ще ни спаси.Гледам и бате Ви Боко и ми е жал за него. Мъчи се нещо да напрай, но където и да пипне – само гнилоч. Един свестен човек не можеш намери из нашта държава. Но да гледаме по-философски. След 6-7 поколения може и да отлепим нанякъде.

 • acdc said:

  Стига бе! Стига сте ни плашили с тези комунисти…. Не ви ли омръзна, да категоризирате хората. Да ги вкарвате в някаква презряна група, само защото не се вписват и не споделят Вашето мнение.

  Аргументите в статията са точни и следват своята логика, спор няма.

  Но да ми обяснявате, че да се протестира е “Лошо”, това вече ми идва в повече.

  Протести ще има, те са необходими. Това е единствения път, да накараш власт-имащите да се съобразят с потребностите на хората.

 • acdc said:

  Ето ви малко информация. Хубаво е преди да говори и да дава мнение, човек да се запознае с обстоятелствата.

  Надписаните сметки от ЧЕЗ формират обща сума от над 200 милиона лева ( само незаконно надвзетите ). Това се получава от завишения срок от 45 дни ( средно ) за фактура – моята беше завишена по този начин и от 240 лева платени , поне 80 лева са отчетени незаконно и трябваше да отидат към следващата ми фактура. Например фактура от 1 декември до 16 януари е завишена със 34% или 15 дни над законния максимум за месечна фактура от 31 дни. Тези 200 милиона ЧЕЗ ги прехвърля към финансовата 2012 година и прави дупка във финансовата 2013 година за която януари започва само с разходи за заплати , бензин и др. След като мине първото тримесечие на 2013 г. ЧЕЗ ще поиска ново увеличение на тока заради тези “загубени” 200 милиона. Измамата е огромна и на практика е извършена и от 3 -те дружества в картел и засяга националната сигурност на България. ЧЕЗ е направила всичко това за да покрие корупционните практики от 70 милиона лева за дейности без обществени поръчки , а също и за да завърши в добро финансово състояние 2012 година и да има висока стойност на акциите си , така са направили и другите 2 дружества.

 • Пешо said:

  Сметките са леко сгрешени.Верните стойности на еленергията с ДДС са: Дневна : 0,18888 лв/ киловатчас, нощна: 0,129876 лв/квтч.
  За снабдяване: Дневна – 0,09750 без ДДС
  Нощна – 0,03833 без ДДС
  За разпределение:
  Достъп до разпред.мрежа – 0,00496
  Достъп до ел.прен.мрежа ВН – 0,00623
  Пренос през разпр.мрежа. НН – 0,04040
  Пренос през ел.преносна мрежа ВН – 0,00910
  Добавка за зелена енергия – 0,01110
  Високо еф. комб.производство – 0,00383
  Невъзстановяеми разходи – 0,00338
  Общо за разпределение – 0,06990 или почти по 8,4 стотинки с ДДС на всеки киловатчас дневна и нощна енергия.

 • Пешо said:

  Допълнение: От тези близо 7 стотинки /0,0699/ общо за разпределение и пренос ВН и НН , за разпределение и пренос само за НН, или това , което остава в ЕРП-то, е точно 0,04536 лв на квтч, без ДДС.Тоест, за ЕРП остава от дневната енергия 27.9 % , а от нощната 41,9 % от цената на 1 квтч съответно дневна и нощна енергия. Вижда се кой е хищникът, но това у станало в пълно съгласие с нашите предходни правителства.

 • Nik said:

  Уточнение

  Моля де се има предвид, че калкулацията в горния материал е направена:

  1/ за ПРОМИШЛЕН ТОК, а не за ток за домакински нужди;

  2/ ЕРП-ето (ЧЕЗ в случая) получава само парите по пункт “3.Достъп до разпределителната мрежа” – в размер 0,01628 лв. плюс тези по пункт “5.Пренос през разпределителната мрежа НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ” – в размер на 0,04040 лв., или всичко на всичко 0,0225 лв. (2 стотинки и четвърт за кВтч);

  3/ ДЪРЖАВАТА (“Д“)и “ДРУГИТЕ” участници от “ВЕРИГАТА” производство-пренос (“ДУПП“) прибират лъвския пай, вкл. акциз и 20% ДДС – общо в размер на 0,20757 лв. (около 21 стотинки за кВтч).

  Така че основният кожодер и геноциден тиранин не са ЕРП-етата, а “ДЪРЖАВАТА” и свинските черва по “ВЕРИГАТА” “производство-пренос” – със събирателно название МАФИЯТА.

  Населението обаче целенасочено е ориентирано от същите ДУПП да си дере гърлата именно срещу ония, които са “на устата на топа” – ЕРП-етата.

  Населението никога не е разбирало, че никоя революция, в която е участвувало, не е негово, а ПЛУТОКРАТСКО дело; днешните събития го потвърждават – какво търсят там футболните агитки например?

  Ще повярвам, че нещо се е променило, когато властта – чиято и да е тя – признае, че именно “Д+ДУПП” са наложили геноцидните цени на тока.

  И не само го признае, но със закон премахне всички “ДУПП” и геноцидните начисления и ни предостави ток по цени на производител с минимална печалба за държавата.

  Повтарям:

  От цените на енергоносителите зависи цялата икономика на съответната държава. Електричеството е основният енергоносител. Високата му цена означава високи цени и на всички стоки и услуги, т.е. неефективно и неконкурентноспособно производство.

  Краен резултат7

  Глад. Мизерия. ГЕНОЦИД!

 • Пешо said:

  Nik (author) , благодаря ти за бързият отговор. Но, спирам се само на т.2 от него,цитирам: “2/ ЕРП-ето (ЧЕЗ в случая) получава само парите по пункт “3.Достъп до разпределителната мрежа” – в размер 0,01628 лв. плюс тези по пункт “5.Пренос през разпределителната мрежа НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ” – в размер на 0,04040 лв., или всичко на всичко 0,0225 лв. (2 стотинки и четвърт за кВтч)”; Ето къде е грешката: Не може сумата от 0,01628 лв плюс 0,04040 лв да дава 0,0225 лв. Нали си съгласен, че 1,628 ст плюс 4,0404 ст дават 5,6684 ст, т.е. повече от 5 стотинки и половина, повече от колкото го продава АЕЦ. И ако това не е кожодерство, здраве му кажи.А пренос и разпределение ВН го взема НЕК.

 • Аз said:

  МДа, Ники леко си объркал сметките, но това потвърждава извода че мафията се е окопала навсякъде. И ЕРП-тата са част от голямата далавера.

 • Nik said:

  “Крайна цена за стопански потребител – 0,249084
  от която:
  – за ЧЕЗ („Достъп до“ и „Пренос през“ разпределителната мрежа) – 0,05668
  – за Д+ДУПП – 0,19243

  Според ЧЕЗ, за ЕРП-ето остават само 9%; т.е. 0,0225″

  Благодаря за забележката.

  Сметката ми е точна, но неяснотата се дължи на позоваването на твърдението на ЧЕЗ в последващите разсъждения.

 • Пешо said:

  Извинявам се за продължението. Цитирам:”Ерго, „Снабдяване+Акциз“ + „Разпределение“ = 0,20757″ лв. без ДДС. За Достъп и разпределиение НН, тоест за ЕРП-то са включени: 1,628 ст плюс 4,0404 ст дават 5,6684 ст, без ДДС. Тази сума отнесена към горната от 0,20757 лв прави 27 %. Тогава за какви 9 % говорим? Или ако има грешка – къде е?

 • Nik said:

  $Според ЧЕЗ, за ЕРП-ето остават само 9%; т.е. 0,0225″

  Според ЧЕЗ са 2 стотинки.

  “- за ЧЕЗ („Достъп до“ и „Пренос през“ разпределителната мрежа) – 0,05668

  Според мен . ок. 6 стотинки.

  Така че грешка няма – има разминаване.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.