2024-04-25

3 thoughts on “Досието БУДА – досието за вербуване на Б. Борисов

  1. „Премиерът Бойко Борисов отрече да е бил информатор на ЦСБОП под кодовото название “Буда”, но в същото време обясни, че „многократно съм сътрудничил на службите и винаги ще им сътруднича“.

    „Не, не съм. Нито съм агент „Буда“, нито съм подписвал някакъв документ. Не знам за такова предложение, отнасящо се до моя вербовка. Това е пълна глупост! Вероятно те са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет. С мен никой не е говорил. Единствените ми контакти с тях по това време са били около взрива на колата на Цветелина Бориславова. Тогава, ако са си писали нещо по тази линия, то да е останало“, заяви Борисов пред в. „Преса“.

    Борисов коментира още, че както е публикуван единият документ, би трябвало да бъде публикуван и другият, в който той отказва сътрудничество.

    […]
    Според Борисов Слави Бинев и кръгът „Банкя“ са в основа на скандала.“

    http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B0-news202469.html

  2. “За да бъде преценено от ЦС БОП, че едно лице е подходящо да бъде вербувано, това означава, че съответната служба е установила, че това лице е част от организираната престъпност и може да бъде полезно с информация от тази среда”, заяви пред ПИК ген. Атанасов Атанасов, бивш началник на Национална служба Сигурност (НСС).

    “Симеон Сакскобургготски, Петър Стоянов и Георги Петканов трябва публично да отговарят пред българското общество дали, когато са вземали решение за назначаването на Бойко Борисов за главен секретар на МВР, са имали информация, че той е част от организираната престъпност”, подчерта ген. Атанасов.

    =======================
    Бойко Борисов е вербуван като агент на ЦСБОП в ролята си на мутра, която има връзки с други мутри. Но по важното е, че това е направено с цел да бъде защитен той и нелегалния му бизнес от разследвания на други полицейски структури, защото моментално се превръща в “наш човек” със силен покровител на високо ниво в държавната йерархия.

  3. Вероятно онези, които се престрашат да гасят медийно този пожар, ако им бъде позволено или наредено, ще направят дълбокомисленото заключение, че се води предизборна война. И ще са прави- води се, но не от тази неделя, а от години. Основната атака е насочена срещу свободното слово именно с цел то да бъде вкарано в матрицата на удобното мълчание или шикалкавене, когато възникне пожар.

    Сега ще си проличи отново доколко си е струвало инвестирането в този приоритет на властта, която си прави погрешната сметка на диктаторите и автократите, че могат през 21-ви век да постъпят като своите предшественици от миналото хилядолетие и да запушат всяка нерегламентирана информационна дупка чрез заплахи, подкупи и репресии срещу волнодумците.

    Ще бъде много интересно да видим също как ще реагира лявата политика и нейната пропаганда на факта, че червеният партиен елит със сигурност е знаел за досието на Борисов и че той е бил вкаран в тази кошара именно по времето на героизирания в средите на БСП бивш вътрешен министър Николай Добрев. Как ще обяснят сега на своята публика, ако изобщо новината стигне до широките маси от червени избиратели, които не са на информационната хранилка на интернет, общия си генезис с Борисов в онази бурна и преломна 1996-та за капитулиралата след това БСП ?

    За ГЕРБ е „лесно”: каквото каже Борисов, ще го повтарят. Ако ли пък премълчи, ще мълчат. На за всички останали ще си проличи кой кой е в днешната политика. Оставка, разбира се, никой не очаква. Хищникът трева не пасе.

    Прехвърлянето на обвиненията за дърпането на медийните конци, тон за което даде самият Борисов, приключи. Читателите, зрителите и слушателите получиха лакмус за автентичност. Мога само да добавя: днес е истинско щастие да НЕ работиш за медийните роботърговци, които смятат, че ако не просто с пари, то с много пари могат да си купят медиен комфорт. Защото свободата е безценна, а мълчанието срещу определено заплащане е непоносима цена за това унижение- поне за хора с минимум самоуважение.

    От блога на Иво Инджев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *