2024-03-29

3 thoughts on “Сиянието

  1. Приятели,
    благодаря ви за добрата оценка!
    Не я очаквах.
    Ако на човек му е нужно да разбере истината за събитията, случващи се в България, най добре е да отвори и прочете статиите във вашия сайт. Няма да бъде подлъган! Радвам се, че все пак в далечно Чикаго има една медия, която работи и поддържа духа на сънародниците ни с едно честно и уважавано оръжие-будната съвест. Дано бъде така и занапред! Истински го желая!

    Искрено ваш,

    Алекс Болдин

  2. Разказът наистина е хубав.

    А главен редактор на това издание не съм аз, а Петър Стаматов.

  3. Алекс,

    Толкова се радвам, че отново се обади. Бях се затъжил за твоите прекрасни зарисовки, които така щедро споделяш с нас – благодарните читатели.

    Тази вечер имах двойна радост – след дълго мълчание, повече от три месеци – позвъня нашият общ приятел, който също високо те цени като творец и особено като човек.

    Скоро след това отново отворих „ЕвроЧикаго“ и бях приятно изненадан от новия ти разказ – „Сиянието“. Наистина, колко малко му трябва на нормалния, среден човек като мен, за да се почувствува щастлив – едно приятелско позвъняване, едно докосване до божественото – таланта, даден на подходящия човек.

    Наскоро, пак чрез „ЕвроЧикаго“ (благодарение на иначе често несъгласната с мен негова главна редакторка) открих още един твой събрат – този път в поезията – Ясен Ведрин.

    Поразен съм от проникновението, с което пише – не, не пише – пее: така, както славеят го прави. Малцина са в световната литература автори от ранга на Ведрин. И той е българин – което ме изпълва с надежда за „тази страна“.

    Бог не ни е забравил – макар че ние като народ сме го загърбили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *