2024-04-25

11 thoughts on “Още за казуса с Марийка Томова и нейните деца Мимми, Розита и Румен Томови-Каллмир

  1. Моята идея зад благотворителната кампания по събирането на тези средства, г-жо Лорета, не е евентуално събраните средства да служат вместо „Спестовна книжка“ за децата, когато в тази извънредна ситуация детските животи висят на косъм и са застрашени под принудителните „грижи“ в изолационния дом. Идеята зад тези средства бе те да стигнат за самолетни билети за да могат децата да се възползват от абсолютно озаконения им от Районния съд в гр. Монтана „Режим за лични контакти“, като за този период на празниците между Коледа и Нова година със старт четната година 2012 г. който Сусиолнеемнден не спази а погази най-грубо без да се влияе, че този режим е изнамерен и решен от бълг. съдия именно за шведски нужди на децата на шведски адрес и докато те са на шведска територия в чужбина. Идеята зад тези средства беше също така с тях евентуално да мога да заплатя юридически консултации за благото и за извеждането на децата.Когато три детски живота висят на косъм, едва ли е най-благоприятният момент да се извличат дивиденти за „пачки“ и „спестовки“ за децата, г-жо Лорета, както вие изхождате, защото сигурно никога не сте била майка и не можете да си представите как се чувства една майка, когато здравето и живота на децата й са застрашени на 4 000 км от родината им???

  2. А те взели да пътуват чак до Швеция. Луди хора!

  3. Да не пропусна, че същата г-жа днес си е сменила името и е „контактно лице“ на децата ми вътре в Атенагоурден и нейните писания представят случая пред Социалното управление на политиците! Въобще сицилианската мафия трева да пасе!
    НЯкакви коментари?

  4. Няма да Ви кажат от Швеция нищо, г-жо лорета. Но ако желаете да научите истината то тя се намира под носа ни. На българска територия. Двама души са получили по 20 кг документи и са направили още през февруари 2008 г. свое о г р о м н о соц. разследване на случая. Първият е бившият шеф на соц. подпомагане в гр. Вършец у когото пристигна писмото от Швеция пратено до нашето Външно Мин-во и посолство през ян-февр 2008 г. Заключителните му слова, след като той най-добросъвестно вложи цял ден в интервюта на 4 очи с децата и където те си признаха хелминтите и хелминтозата, а дори и Петер си ги призна, въпреки че пред МРС Монтана ги отрече и ми ги приписа като „собствено ментално заболяване“ там се е подписал обаче пред г-н Ненов, чието заключение бе поднесено в такава форма „Касае се за злоупотреба с правомощия у социална секретарка, срещу която си подала жалба в Полицията (имам я още и там е охарактеризирана като „служ. грешка с код на престъпление 2001“ от Полицията на гр. Уддевалла!!!). Та той сега е пенсионер, бивш лекар е, познава ме от дете, познава и баща ми от дете, знае че не съм луда (случих на човек!), но можете да го намерите и да го интерюирате акко сте толкоз напористи (Все едно че вашето дете умира!). Живее до реката в края долу на кв. В. Левски в гр. Вършец. Намерете човека и го поразпитайте. Другият вторият човек в България който е наясно е бивш-бившата шефка на ДАЗД г-жа Ширин Местан. Ако живеете близо до нея направете й разходка. То човек никога не гарантира, ето моята бивша шведска адвокатка за 5 години „нямала вече спомени“. Но не е зле да се напарви 1 опит в честни български условия. А на честни сини шведски очи престанах да вярвам лично преди 23 години!

  5. Току-що успях да се чуя с Мимми, от телефона на бащата, който бе на посещение в Атенагоурден. Мимми се разплака като ме чу, защото желае да излезе на свобода. Дадох й съвет да започне да яде хляб и да яде повече за да изправи теглото си, обясних й че анорексията е опасна за живота й. Тя каза „аз имам контрол на протеините“. Опитах се да й обясня, че имам родителските права да ги гледам и да си каже мнението пред съда че желае да живее и с мен, но бащата дръпна телефона „Аз трябва да тръвам сега“ каза той. Горкото дете!

  6. Смъртта от анорексия е доста страшна – настъпва със задушаване. Детето е на обща храна в Атена-гоурден в Уддевалла и гладува. Тя не се храни с нищо животинско и дори не яде нищо с мляко и брашно. Аз като вегетарианец самата бих могла да я подхраня тук, разполагам с цялото време на света и с грижите, любовта, родителските права, соеви продукти и тофу дал Бог колкото щеш в десетината супермаркети около мен. Не виждам защо детето ми трябва да умре от бавна, но сигурна смърт в изолация като соц. съвет (сусиолнеемнден) нарича същото „стабилизиране на състоянието на живот на децата“. Разликата между думи и дела е огромна в тази соц. служба която ни е преривизирала живота до неузнаваемост в техни 5 или 6 соц. разследвания които не ми се е давало възможност дори да обжалвам с цел окончателната ми идиотизация и кражба на децата. Една снимка казва повече от 1000 думи и журналистите се увериха колко зле изглежда Мимми след принудителната изолация след 18 септ 2012 г. в Атенагоурден. Аз като майка, нито спя нито се храня, още съм в шок и потресена от негативните промени. Достатъчно е да видите как едното й око се е скрило от подпухнатите й от плач клепачи, как тъмни кръгове са покрили половината й лице и как плачът е променил цвета на кожата на лицето й в 2 различни оттенъка. Тя е само кожа и кокали. Не е виждала дневна светлина от 18 септ 2012 г. Пак с цел „стабилизиране на състоянието й на живот“ соц. съвет им е конфискувал телефоните. Вече не могат да си чатят с приятелките си, съучениците си и роднинините си от България. Това са деца социализирани в България и баща им е единствения им контакт с непознатата шведска култура и действителност. Да затворите три деца отишли с цел учебно пътуване при баща си за да ги осиновявате при най-грижовния баща-домакиня (Петер готви, пере, гледа, разхожда отлично децата и им намира различни занимания). Не знам какво искат тия хора в крайна сметка от нас всичките. Детето ми не е психично болно. Баща му лъже. И това не му први чест. Той започна пръв да й внушава че „й е зле“ на което реагирах още през февр 2012 г. Съветвам го когато има трудности с член от семейството да поговори с него а не да го праща в лудница. Детето има прекрасни документи от България за психическо и физическо здраве, нормално тегло. Срамота са тия издевателства и клюки да тежат над документацията в шведските соц. служби и учреждения. Децата са принудително изолирани. Изолацията е малтретиране. Нея никоя служба не може да е отрече защото е под тяхна заповед. Заповед, която не би трябвало да издават защото много добре знаеха и знаят че съм майка с пълни родителски права. Би трябвало да ми се извинят и най-цивилизовано да предадат адвокатката за да върнат децата в България при този родител с пълни родителски права който има право да ги отглежда в България а не да ги осиновяват като подправят преводи в Данъчната служба където преводачът е подправил ключови думи

  7. Не може да се отвори сметка на децата, г-жо, защото те са затворени и не могат да се върнат в БГ за да си приберат парите от банката. Между другото никой не е внесъл и 1 стотинка, тъй че се успкоете. Разходите ги правя аз и гладувам от години за да плащам преводи за да доказвам нещо което се разбираше от само себе си – че сме нормални. Тъй като бащата очевидно си няма друга работа освен да воюва с нас лъжейки че сме ментално болни. Към него си задайте въпросите. А да, децата са все още затворени, не пускайте погрешна информация, защото ще има ново дело в окр. съд за тях. Не са у баща си

  8. Г-жо Лорета, вие смятате ли, че на която и да било майка трябва да бъде отказван достъп до нейните деца? Смятате ли, освен това, че ако има злоупотребили с власт, корумпирани или непочтени социални служители, те сами ще си признаят, че е така?

    А ако пък, доколкото подразбирам, имате някаква собствена информация за този случай, можете ли да кажете дали децата на г-жа Томова ходят на училище или не ходят? Както и трябва ли според вас шведски институции да спазват и българските закони, когато става въпрос за деца, които са и български граждани, както и майка им, и според решенията на българския съд тази майка има своите родителски права, те не са й били отнети.

  9. А и да добавя, децата са при баща си…

  10. Не виждам казус…. Марийка иска, както много други измамници да се позове на съчувствието на хората и да си направи хубава „пачка“ за джоба. Публикувала е банкова сметка на собствено има е чака балъците да и превеждат пари. При запитване към социалните служби на Швеция, се оказва, че няма такива неща като малтретиране на деца.

  11. Pls, sign and share so that those 3 Bulgarian children can be returned at home to their father or mother. They re kept locked by the Swedish soc. service wich is not willing to read Bulgarian Court-sentences. Моля подпишете и помогнете на 3-те български деца да се върнат живи и здрави при майка си или баща си, които днес са заключени защото шведските власти не желаят да прочетат бълг. решения на съд. http://www.change.org/petitions/sweden-give-freedom-to-mimmi-rozita-and-romen-tomovi-k#

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *