2024-03-28

4 thoughts on “Проф. К. Янакиев: Има митрополит, който отговаря на условията по устава и няма досие

  1. Ако в Google напишите „Линкълн” ще излезе много повече информация за мутренските „подвизи” на наместник-председателя на „Синода” и много по-малко информация за шестнадесетият президент на САЩ. Същото се получава ако напишите „доносник Владислав“. Защото Абрахам и Ягело(Варненчик) са непознати в Google, за разлика от Кирчо милиционера, дето надмина Гогов и Газдов по известност . . .

  2. „Аргументи“ от рода на „говори се“ приличат в някакъв смисъл на доноси.

    „Говори се, че по време на разкола е изнесъл авоарите на БПЦ в руска банка, счита се за представител на руското лоби?“

    Има много защо да се съмняваме в повечето от митрополитите на БПЦ – заради тяхното агентурно минало или заради привързаността им към вещи, имоти и пр., но този текст, който е копиран тук (той ми е познат) е написан от атеист. Т.е. от човек, който хем не вярва в Бога, хем смята, че най-добре ги разбира църковните работи.

    Колкото до комичния персонаж на „отец Нафарфорий“ от едно ТВ предаване, който на всяка реплика казва „да го е*а“… то бива „е*ане“, бива, ама и сценаристите на това предаване, които иначе са умни и талантливи хора, са деца на време, което беше доста религиозно безпросветно. Принизяването на образа на свещеника и на „Началника“ му до такава профанност може да е смешно и е, но за да се шегуваш с каквото и да било в една по-друга естетическа мяра, трябва много по-добре да го познаваш.

  3. ЕТО КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПАТРИАРХ:
    1) Николай Пловдивски специализира в Москва ! ! ! ? ? ? Баща му, Методи Стоименов, е милиционер, който оглавява взвод при Шесто управление на Държавна сигурност ! ! ! ? ? ? Николай е скандална личност и обединител НЕ може да бъде. 2) Гавриил Ловчански – 62 години е, специализирал в Москва от 1986 до 1991. Говори се, че по време на разкола е изнесъл авоарите на БПЦ в руска банка, счита се за представител на руското лоби ? ? ? ! ! !
    3) Амвросий Доростолски е бил в „Алтернативния синод” и се счита за разколник, но НЕ се води на отчет в ДС. На 70 години е и имал здравословни проблеми.

    # Останалите 11 митрополии фигурират в архивите на Държавна сигурност. #

    1. Кирил Варненски е работил за Първо главно и за Шесто управление на ДС псевдонимите \"Ковачев\" и \"Владислав\".

    2. Игнатий – Плевенски е работил за Държавна сигурност като агент и секретен сътрудник Пенев и Германски.

    3. Дометиан – Видински е работил за ДС. Вербуван е 1972 г с име агент Добрев.

    4. Йоаникий Сливенски. Вербуван е под името агент Кирилиевич. От 1977 г. е работил за управлението на МВР – Сливен, по линия на Шесто управление на ДС.

    5. Григорий Великотърновски е вербуван за агент към Шесто управление на ДС с псевдоним Ваньо.

    6. Калиник Врачански е агент Рилски и Велко и е сътрудник на МВР, после е регистриран и към политическата полиция.

    7. Натанаил Неврокопски е агент Благоев от държавна сигурност. В досието има собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи.

    8. Неофит Русенски е регистриран към Шесто главно управление с псевдоним Симеонов.

    9. Галактион Старозагорски е вербуван като агент Мишо. Бил е сътрудник на Шесто, Трето и Първо главни управления на ДС.

    10. Симеон Европейски от 1964 г е секретен сътрудник Христов и Торис. От 1967 г. е щатен служител на Първо главно управление. Личното и работното му дело е в 27 тома.

    11. Йосиф Американски. Агент и секретен сътрудник Николов и Зографов. Вербуван е през 1980 г., през 1983 г. е регистриран към разузнаването. В досието му има разходни документи.
    Извод: Най-“чист” е Нафарфорий (Краси Радков). Защото това е най-краткия опис на злодеянията ИМ.

  4. „Детски и младежки парламент на град Видин”

    Ние сме детският и младежки парламент в град Видин и се стремим гласът на младите хора да бъде активен и силен, както е във всяка развита страна, чиито младежи се чувстват част от социалния, обществения и духовен живот на своя град и своята родина.
    За нас е важно да изразим своята позиция днес по отношение на избора на български патриарх и софийски митрополит. Нашата позиция е искрена, добронамерена и настойчива, защото ние не само живеем в тази част на България, в която благословията на нашия митрополит Дометиан ни закриля, но ние бихме желали да облечем в думи онова, което не само целият ни град чувства, но и всички в неговата епархия.
    Ние подкрепяме дядо Дометиан за патриарх, защото той е показал през дългите си години на труд в православието, че е един достоен и последователен човек, от когото ние всички можем да черпим житейско вдъхновение и мъдрост.
    Главата на Българската православна църква трябва да бъде „патриарх”, т.е. баща, наш баща, баща на цяла България, но не просто монах, а водител и пастир на голямо стадо. Само в неговото лице ние виждаме бъдещия патриарх на България, не само заради това, че е ерудирана, обществено ангажирана и силна личност, но и защото ние виждаме у него и дълбокопромисленик – духовен лидер.
    Убедени сме, че нашите слова днес се подкрепят от всички, които по един или друг повод са били щастливци да беседват с Негово Високопреосвещенство или просто са слушали за него. Убедени сме, че патриархът не е патриарх само на православните миряни в България, а е патриарх на всички българи, където и да са те. Убедени сме, че щом дядо Дометиан е дълбоко уважаван от всички ни в нашия край, то би следвало той да може да спечели сърцата и на цяла България.

    Детски и младежки парламент на град Видин
    15.11.2012, гр. Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *