2024-04-19

1 thought on “30 000 учители стачкуват в Чикаго

  1. Американският учител получава заплата, малко по-ниска от тази на американския полицай и малко по-висока от заплатата на американския пожарникар – някъде около 4000$US месечно.

    Българският учител получава заплата, три пъти по-ниска от тази на българския полицай и доста по-ниска от тази на българския пожарникар.

    Но докато американският учител активно се бори за правото си на човешко съществуване (живот на бял човек, независимо от цвета на кожата си), българският учител в най-оптимистичните си мечтания се надява един ден да може да си плаща безпроблемно тока, водата, парното, и особено – геноцидния билет за градския транспорт.

    Т.е. докато в Чикаго учителите воюват – и то в подходящия момент – за достойно човешко съществуване,

    в Царство България (лъжливо и перверзно назовавано допреди 22 години Народна република България, а оттогава насам – Република България) учителите градят въздушни кули за елементарно оцеляване в условията на геноцид.

    И след няколко месеци услужливо ще предоставят класните стаи за поредните избори без избор, които все по-здраво ще стабилизират геноцидното статукво.

    ГЕНОЦИД е сложна дума-термин – съставена е от две две прости думи – ГЕН и ЦИД:

    ГЕН – в случая не се има предвид основното (биологично) значение на понятието, а преносното „човешки маси“;

    ЦИД – убиец или разрушител.

    Ерго, ГЕНОЦИД означава УБИВАНЕ, РАЗРУШАВАНЕ на ЧОВЕШКИ МАСИ (на големи групи от хора, класифицирани по някакъв признак – етнос, религия, партийност, образованост, здравословно състояние, и пр.).

    И докато в The USA образованият американец знае правата си и се бори с нокти и зъби (пък и с оръжия дори – когато някой се опита да го притисне в ъгъла) за отстояването им,

    в Царство България цялото население, очалгарено още от детската градина (поинтересувайте се на какви песни учат 4-5-6 годишните българчета, ЗАДЪЛЖЕНИ да посещават уж безплатната детска градина срещу 60 лева месечно, плащани от изнемогващите им родители), затъва все повече в безмозъчието на „посткомунистическия Преход“.

    Един автор, вероятно повлиян от т.нар. „теория“ на Дарвин, се беше провикнал:

    „-НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ!“

    Макар че дори маймуните имат някакво достойнство… и поне се съпротивляват на насилието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *