2024-03-28

5 thoughts on “Декларация на Родителски алианс до българския премиер във връзка с проектозакона за детето

  1. Малка справка за Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет (БХК), от която обаче се изяснява много за позицията на тази организация : Завършва философия през 82-ра в СУ и през 86-та защитава дисертация върху Херберт Маркузе – социолог марксист, противник на буржоазните според него концепции за обществото и привърженик на идеята за нерепресирана от реалността сублимация на желанията, което е на практика преобръщане на концепцията на Фройд за сублимацията. В скоби, идеята на Маркузе за неподтиснатото от действителността развитие на желанията на подрастващия индивид, с нещо да ви напомня философията на законопроекта за детето? Кънев през 89-та става говорител на създадения от Любомир Собаджиев Комитет 273. Собаджиев тогава е и председател на Движението за гражданска инициатива, от което през 90-та се отделя с новообразуваната Ера 3 Славомир Цанков, най-близкият до този момент негов сподвижник, който става коалиционен партньор на социалистите в 36-тото Народно събрание (първото след приемането на конституцията). Докато все още сътрудничи (90-та – 93-та) на президентската канцелария на Желев, през 92-ра Кънев става съучредител на БХК, период съвпадащ по време с «Боянските ливади» на Желев и предателството му към демократичната кауза!

  2. БХК е организация създаваща привидност за граждански контрол върху институциите, за да може „от името“ на обществеността да се прокарват проправителствени решения. Тя спекулира едновременно с названието си – препратка към акта от Хелзинки (за правата на човека) от 1975-та – и с организацията на наградни конкурси от вида на „човек на годината“, за изграждането на имидж легализиращ я пред обществото. На два пъти се бях обръщал към тях чрез електронния им адрес по случая с отнетите ми деца във Франция – дори не ми отговориха. А когато бащата на съпругата ми се опита директно да ги сезира от София, му дадоха да разбере, че не се занимават с подобни случаи. Сега обаче изведнъж се оказват компетентни по същите тези въпроси. Кого всъщност се опитват да излъжат тези марионетки преживяващи от благоволението на господарите си ?
    ––––
    Присъединявам се и аз към Декларацията, както от мое име, така и от името на правозащитната френска асоциация Седиф, на която съм вицепрезидент.

  3. 8. Георги Георгиев
    /подписвам и аз/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *