2024-04-18

3 thoughts on “БККС предлага посмъртна награда и почит за саможертвения българин Пламен Петков

  1. Правителството иска Орден за храброст за загиналия в Англия Пламен Петков

    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1409053

    Министерският съвет предлага на президента да награди посмъртно с Орден за храброст – първа степен Пламен Петков.

    Мъжът загина при спасяване на петгодишно дете от удавяне във Великобритания на 26 май т.г.

    „Кабинетът реши да отпусне на Външно министерство допълнителни средства за изплащане на еднократна финансова помощ на законните наследници на Пламен – в случая майка му“, обясни министър-председателят Бойко Борисов.

  2. Считам предложението за посмъртна правителствена награда за Пламен като напълно резонно. Крайно време е охулваната ни отвсякъде родина да бъде споменавана и с уважение, още повече, че британците са изключително впечатлени от саможертвата му. Вестника на нашата емиграция в Англия – BG.DEN първи съобщи за самоотвержената му постъпка. Едва вчера информацията намери отражение в нашите печатни и електронни медии.Обикновенно журналистичния ни кокошарник с възторжено кудкудякане приветства снасянето на всеки управленски запъртък, или чалга изява. Но позорно се скатава за истинските неща.

  3. Можем само да благодарим на нашите приятели от БККС и на г-н Лазар Младенов, че оценяват гражданския подвиг на този честен млад българин, Бог да го прости… Уви, досега не съм видял някаква реакция от страна на адресатите на писмото. За да си спестим подобно безразличие, което придобива физиономията на национално самоунижение, нека подкрепим апела на сънародниците ни от Скопие, моля ви!

    Пламен Павлов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *