2024-04-19

1 thought on “Обама за пръв път открито подкрепи гей браковете

  1. Природните различия не могат да се регулират или да се заличат с юридически или политически формули.

    Когато един мъж прави любов с друг мъж или една жена прави любов с друга жена, от този секс не могат да се родят деца (и това правната система няма как да го премахне).

    В никоя демократична страна, както е добре известно, никой не пречи, още по-малко законово да преследва хомосексуалните затова, че правят еднополов секс. Какво правят те личния си живот си е тяхна работа. За разлика от това осиновяването на деца например от хомосексуални двойки, сключили брак – който се приравнява законово с този при хетеросексуалните – не е лична работа. Това касае бъдещето, начина на репродуциране и развитие на човешките общества.

    Бих казала, че всеки път, за каквото и да било да се отнася, когато хората, обществата или ръководещите ги политици са тръгвали по един или по друг начин срещу природата, срещу природно обусловени особености, закони и пр., това се е връщало като бумеранг, по един или друг начин срещу хората, обществата и пр. (Колкото до политиците, това в някои случаи може и да помага на политическите им кариери – но едва ли може да се каже, че точно състоянието на техните кариери или рейтинги е важното в случая.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *