Home » Авторски страници

Кампанията „Да напълним Студентския град с книги“ се пренесе в САЩ

2012.05.01 Няма коментари
Spread the love

Българи в Америка ще събират книги, за да ги дарят на Студентски град в София

Вторият етап от кампанията за събирането на книги за единствената библиотека в най-младежкия квартал на София стартира на територията на България миналата седмица. Инициативата се пренесе и в чужбина, благодарение на модела Цвета Калейнска /Tsvetta/ от Велико Търново, която живее и учи в Ню Йорк. Красивата българка подкрепи кампанията „Да напълним Студентския град с книги“ и ще събира книги от сънародниците ни в САЩ.

Студентският град изкушава с близо 200 увеселителни заведения – ресторанти, дискотеки, барове, казина, а предлага само една библиотека за общо ползване, – припомня организаторът на кампанията Дартс Нюз и призовава: „Ако не може да спрем чалготеките, то поне нека да правим и библиотеки.”

„Българите в чужбина трябва да подкрепяме подобни образователни кампании, дори и от разстояние. Без усилия можем да ощастливим и увеличим посетителите на библиотеката в Студентския град, като споделим с тях хубави и добре запазени книги. Има много студенти, изучаващи английски и книгите, които пратим, ще им бъдат полезни за обогатяване и на речника им“, – сподели Tsvetta пред EuroChicago.com.

Всеки би могъл да подкрепи инициативата на Дартс Нюз, като дари книги – нови или добре запазени. В кампанията могат да се включат както читатели, така и издателства, фирми, организации и други медии.

Книгите се приемат на адрес:
ДартсНюз
1680 София,
кв. Манастирски ливади
Ул. „Ралевица“ № 98

Мис България 2011 г. Ваня Пенева и писателят Калин Терзийски също се включиха в популяризирането на идеята за повече книги в Студентския град (Снимка:Георги Николов)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.