2024-04-18

4 thoughts on “Хипотези – древната тракийска Библия Бесика

  1. Идва време да погледнем историята от друг ъгъл, според фактите дълго прикривани.
    Кои са Кирил и Методий, от царски род на служба на византийския император, като дипломати. Тоест от най-верните му. Да напишат славянска азбука. Защо след като я има Библия Бесика, на разбираем език от славяните. защото славяни и ние тракобългарите говорим един език.
    За разделение между българи и славяни за попадане на славяните под тяхна византийко римска зависимост, а и защо не и ние покрай славяните да попаднем под тяхна зависимост и случайно ли после следва ответната реакция на Кан Борис приемане на учениците им и преправа на знаците на глаголицата на кирилица от Климент Охридски.
    Нищо не искам да повдигна като обвинения, а само да се замислите. Защото през всички векове е имало изопачаване на историята ни и нападки срещу нас.
    Замисляйте се и търсете истината.
    Кога българия е виждало добро от гърци и византийци?

  2. „Траките – това сме ние, които днес говорим модерен тракийски език, твърди д-р Гайд. Колкото и това да не се харесва на някои. Последните ДНК-тестове показват това съвсем недвусмислено. 60-70% от тракийските гени са в нашия генотип“ – харесва ми мисълта, че българите сме всъщност наследниците и продължителите на духовната традиция на траките. То и не може да бъде никак иначе. Това за 60-70-те процента малко ме смущава, обаче. Генотипа на шимпанзетат съвпада 96% процента с човешкия генотип. Така че доказателствата трябва да се търсят другаде.
    Статията разбира се е схематична и откъслечна, но ни дава добър повод за мислене. И нека учените се заемат по=обстойно с въпросуте загатнати тук.

  3. Научавам Нещо Изключително Интересно !!Не съм чувала за Тази Библия !!Но, ако е така , то много Неща , които сме учили и знаем са под Въпрос !Винаги съм се гордеела с Азбуката на Кирил и Методий !!Много въпроси имам, но Тук е невъзможно да ми се отговори. Много бих искала да се занимавам с Този проблем!Статията я прочетох набързо и не вникнах много дълбоко във фактите !!?Но ,ако е истина това, което се твърди в статията , то бихме имали МНОГО ГОЛЯМО ПРАВО да се Гордеем , че произхождаме от траките !!

  4. The Ascension of Mother Earth, to the higher Sacred Realms of Light and Divine Love in the Divinity of ALL in ONE, have accelerated the process of UNVEILING all ‘hidden’/deliberately altered, twisted or blurred for all the ‘wrong’ and ‘right’ reasons in the recorded human history/ truths about the Divine Origin of LIFE in Eternity and its Sacred Journey in Time-Space. It’s awesome when a naked/бешой/ truth is unveiled and seen in its shining essence of regained knowledge so that the path to enlightening and awakening is revealed! ‘The best is yet to come’, dear ones – as soon as we learn to understand why and be proud to call ourselves – Earthlings! And will live in love and peace ever after…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *