2024-03-28

4 thoughts on “Ясен Дараков или как чалга-журналистиката се опитва да намери почва зад океана

  1. Казваш ми: “ Петре,проблемите и на тебе и на другите вестници е че не сте професионални журналисти, не можете да пишете, и не можете да правите пари от вашите така наречени публикации. Единствения начин да напреднете е като влечете тези дето са по-добри надолу. БГ Войс е много по-интересен вестник, с много по-динамичен млад екип, който – за разлика от тебе и екипите на другите вестници, умее да пише добре.“

    На което, Иване, мога да ти отговоря с една дума – грамотен си и чети какво съм написал по-горе. Явно критериите за журналистика са паднали много, за да наречеш преписванията на Ясен за можене. Не знам колко си годишен, но когато се сблъскаш с живота, ще разбереш, че има голяма разлика от занаятчия до професионалист. Дараков не е професионалист, най-малкото защото използва мошеничества като доказаните по-горе в текста. Освен това професионалистът не „прави пари“, а още повече не проси, изнудва или краде пари, а парите сами го намират. А колкото за екипа му – и там си се заблудил – сред хората му са дописани разни имена, за да изглежда по-голям. Надявам се, че умните вече са разбрали за какво „явление“ иде реч, така както изводи си направиха хората от най-високи инстанции. Тъй че Ясен, както казах и преди, ми е съвсем ясен. Много е дребен, и по ръст и по каквото искаш друго да се сравняваме 🙂 . И нямаше даже да му обърна внимание, ако не спомена на два пъти в жълтото си издание за Еврочикаго. За всяко споменаване получи по едно писмо, на което както подобава на един „професионалист от висока класа“ си затрая. Никога не съм оставал длъжен никому (и за добро и за лошо) – това, които ме познават, добре го знаят. Както е казал народът: „Каквото посееш, това ще пожънеш.“

  2. За добро или за зло не всичко е пари, драги Иване.
    Колкото и пари да спечели човек, това не лекува, а напротив, може да влоши склонността към притежание на повече и повече, и повече…

    И с жълтата журналистика е така – била тя в България, или дори, за съжаление, сред българската емиграция в САЩ – тя не може да излекува сама себе си от белезите, изкушенията и капаните на т.нар. булевардна преса.

    Силно се съмнявам, впрочем, в това дали точно пеещите т.нар. чалга певици или певеца/певицата Азис са най-доброто, което живеещите в САЩ българи могат да видят от съвременната българска музика и въобще култура.

    И още по-силно – дали точно медийната жълтота е най-доброто, което, оказва се, освен в България, някои българи са пренесли и в САЩ.

  3. Отишъл Свети Петър с няколко ангели на оглед в ада. Отива пред един котел и гледа катранът ври и пет дявола пазят грешниците да не излезнат. Отива до следващия котел и там също има няколко дявола които пазят котела и ако някой грешник се опита да излезе, то го бутат обратно вътре. Свети Петър минал до много котели и все същата картинка. По едно време пристигат до един котел, пълен с врящ катран. Свети Петър много се изненадал, че пред него няма дяволи да пазят грешниците да не излезнат. Пита управата на ада, какво става, защо тука никой не пази?

    А, отговорил Луцифер, този е казанът на българите. Ако някой се опита да избяга, другите го дърпат надолу от завист, така че не ни трябват пазачи.

    Петре,проблемите и на тебе и на другите вестници е че не сте професионални журналисти, не можете да пишете, и не можете да правите пари от вашите така наречени публикации. Единствения начин да напреднете е като влечете тези дето са по-добри надолу. БГ Войс е много по-интересен вестник, с много по-динамичен млад екип, който – за разлика от тебе и екипите на другите вестници, умее да пише добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *