2024-04-24

1 thought on “„Да свалим ККП! Да изградим нов Китай!“, апелират в официални сайтове

  1. 10 ноември и в Китай…

    Дисидент: китайските власти ще извършват перестройка

    За нов необичаен случай бе съобщено от град Ухан на фона на предположенията за предстояща политическа реформа в Китай. На известния дисидент и активист за човешки права Чин Юнминг, който е един от основателите на Китайската демократическа партия, прекарал над 20 години в затвора, бе предложена материална помощ от китайските власти, които казали, че подкрепят идеите му…

    На 20 април двама служители на градското управление на ДС отвели Чин на среща с председателя на Комитета по политически и законодателни въпроси на град Ухан на име Гуан.

    Чин заяви пред кореспондент на Епохални Времена (​​Epoch Times), че този път никой не му е повишавал глас и не го е обиждал, както е било при всички предишни срещи с тези служители.

    По време на срещата те първо говорили по някои политически въпроси. През цялата си правозащитна дейност Чин се е застъпвал за мирна перестройка в Китай.

    След като за пореден път изразил тази си позиция Гуан казал, че те са съгласни с неговите възгледи и му съобщил: „Правителството ще проведе перестройка“.

    Чиновникът също казал, че властите ще му помогнат финансово за решаване на основни житейски проблеми и че той трябва да изрази благодарност към правителството за това.

    На което Чин е отговорил с думите: „Управляващата партия и правителството се крепят на данъците, плащани от обикновените граждани. Ако ще благодаря на някого [за материалната помощ], то ще е на хората, особено на данъкоплатците.“

    След това Гуан, който признал, че е също така началник на Бюрото за поддържане на стабилността в Ухан (наскоро създадено във властови органи на всички административни области в страната, чиято задача е да наблюдава и където е възможно да предотвратява протести на хората, както и „анти-правителствени настроения“), и насочил разговора към това, че Чин трябва задължително да спазва всички правила за тези, които са под наблюдение.

    През ноември 2010 г. Чин е бил освободен след 12-годишна присъда, като е под домашен арест и с многобройни ограничения на свободата.

    58-годишният Чин Юнминг е един от основателите на Демократическата партия на Китай. В периода от 1970 до 2010 г. той е арестуван 18 пъти, два пъти е осъждан на затвор. В затвора е прекарал 22 години от живота си.

    Понастоящем в рамките на Китайската комунистическа партия гори ожесточена борба за власт между имащите предимство реформатори, оглавявани от премиера Уен Джябао (Wen Jiabao), и губещите консерватори, водени от бившия генерален секретар Джянг Земин (Jiang Zemin).

    Все повече наблюдатели смятат, че в близко бъдеще тази борба ще доведе до основни политически промени в Китай.

    Източник: epochtimes-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *