2024-04-25

2 thoughts on “„Търговците на живот“ или как да различим Инвестиране от Застраховане

  1. Здравей, Ангел!
    Не разбирам, защо толкова негативно си представил застрахователна полица Живот със спестовен характер. Една полица с месечна вноска от 100 лв и срок 25 години е с краен резултат 30 000 лв, нали така?

    Е, нека питаме читателите следното:
    Ако на осигуреното лице му се случи нещо на третия месец и роднините му вземат 30 000 лв, срещу инвестиция от 300 лв, това прави ли продукта лош?

    Недейте така! Истина е, че има некомпетентни търговци, които не четат и явно лъжат, но има и такива, които искат да знаят и да бъдат полезни.

    Моят комисион, си го печеля с много старание и работата ми доставя удоволствие. Чета на няколко езика и взимам информация от цял свят, уча много, старая се, работя по 12-14 часа на ден.

    Даваш едно адски повърхностно мнение без никаква обосновка, просто така, без никакво обяснение.

    Кажи ми: Има ли финансово решение, което да има само положителен резултат?

    Знаеш ли какво правя аз? Опитвам се да помагам на клиентите ми, да се предпазят от неочаквани плащания, в най-лошите им моменти. И когато, за нещастие дойде неочакван момент и е свързан с неочаквани плащания, тогава клиентите ми могат спокойно да мислят за себе си, а не откъде да извадят пари, за да платят, ОК?

    Но, не казвам, че няма необразовани търговци – и това го има.
    Но, който иска да си направи застраховка, трябва да се постарае да си намери добър консултант.

    Разбира се, като си купуваш обувки, обикаляш в няколко магазина. Ами и с това е същото, но в доста по-сериозно размери и очаквания – все пак срока е по-голям от ползването на продукта, отколкото на едни обувки.

    Нека читателите го разбират, както пожелаят.

    Поздрави,
    Оги

  2. Не разбирам защо са тези празни приказки !?! Не е вярно, че застрахования или договорителя ( в зависимост от случея) плаща комисионите на агента!!! Ако говорим за брокерска агенция, през която да минава застрахователната полица – Да, може и така да е. Но при брокерите – посредници на застраховки почти не се среща месечно плащане, там се говори за големи суми, веднъж годишно. За застрахователния агент, пряк представител на застрахователната компания, паричните възнаграждения не идват само от 1 полица!!! Там се говори за брой полици, които носят бонуси.
    Защо застрахователите да бъркат в джоба на клиентите си? Винаги се говори за вноска ( месечна/годишна/еднократна), която да НЕ утежнява месечния бюджет.
    По въпроса за инвестирането и застраховането в едно.- Има българска поговорка, която гласи „Не всички яйца в една кошница“. Така или иначе, никой няма да вложи всичките си спестявания в застрахователна полица. Въпросът е, че в никоя банка, никъде по света няма да ви освободят от вноски по депозит ( било при обявена нетрудоспособност или смърт на застрахования).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *