2024-03-29

1 thought on “Въоръжени гардове на руска фирма пазят шенгенската ни граница на пристанище Росенец

  1. СХЕМАТА НА БОРИСОВ И ЗЛАТЕВ ЗА КОНТРАБАНДА НА ГОРИВО

    Да, свитетели сме на една безумна, ограбваща и смазваща политика която се води в България, вече години наред. За никого не е тайна, че щом се докопат до власт, българските политици стават безмерно богати!

    Според докладите на ЦРУ и посолството на САЩ криминалният контингет и държавата са се сляли в една уникална за европейският съюз симбиоза, характерна за страните от третия свят, но не и за една развита европейска държава.

    Бившият американски посланик в България Джон Байърли пише за Бойко Борисов, че „обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини“.

    Ще обясня с най-прости думи за какво става дума, за да може всеки един читател сам да анализира други сходни безобразия.

    “Проблема” се нарича “Лукойл”! Това е компанията, която осъществява най-крупната контрабанда на горива в страната. Това е компанията, която определя 25% от постъпленията в бюджета, компанията, която държи 50% от пазара на горива (или поне така го водят – според мен процентът е поне 70 ) Това е компанията, която НЕ може да осъществи контрабанда на горива без знанието и съгласието на управляващите … о, разбира се и Агениция “Митници” ! Това е компанията, която може да свали всяко правителство за не повече от 10 дена!

    Валентин Златев

    Валентин Златев – шеф на Лукойл, притежава скромното състояние от 95 000 000 лв ( скромно в сравнение с това на баща му Васил Златев което се равнява на над 280 000 000 лв ) “Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организираната престъпност!

    Как крайния потребител създава нерагламентирани милионери!

    Сметката е много проста: всяка една държава знае броя на населението си, нали? Колко деца се разждат в годината, колко хора умират. Знае се дори броя на емигрантите, броя на хората в държавната администрация, броя на предприемачите, производители, едрите капиталисти, дребните търговци, вносителите, онкологично болните, социално слабите, пенсионерите, децата, безработните даже и на престъпниците.Разбира се че ще се знаят – сумите събирани и израсходвани въз основа на тези данни формират държавния бюджет! Какво пречи на на един самозабравил се измамник, додрапал до по-висок държавен пост да понатрупа няколко милиона за сметка на цялото общество – разпределена в малки суми за всеки?

    “Нефтохим Бургас”

    Престъпната приватизация на “Нефтохим Бургас” извършена от Костов беше само началото на падението ни като държава, водена от слабохарактерни олигофрени. Сега “Нефтохим”-а е руска територия, управлявана от “Лукойл” или на прост език, спокойно може да се каже, че сме руска губерния, която играе по свирката на “братушките”. Още ли си мислите, че след преврата през ’89-та и, че икономическата криза през ’97-’98 са реалните причини през ’99-та да бъде приватизирано най-стратегическото и ключово предприятие в България? Някакъв си дребен, безобиден “Нефтохим” ??? НЕ ! Това е най-престъпната и неизгодна сделка в новата ни история, но … за нея – друг път.

    ТУК И СЕГА ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ЛЕГАЛНАТА КОНТРАБАНДА НА ГОРИВА!

    Освен “Нефтохим”-а обаче, си имаме и тръбопровод, който свързва порт Бургас с рафинерията. По него минава горивото, което е доставено с танкери по Черно море на терминал “Росенец” . Горивото може да се достави до рафинерията и с влакова композиция.

    Нефтения терминал “Росенец” е мястото, където се разтоварва горивото! Лобното място на крупните измами с мита, ддс и акциз!!!

    Какво се случва обаче, когато Валентин Златев реши да изтъргува един или два танкера петрол(примерно) в България, без да плаща мито, акциз и данъци? Или когато управляващата политическа партия реши да попълни черната си партийна касичка? За тази “кокошкарска” далаверка до преди 2011г. са били необходими шеф на митницата, един финансов министър, един министър на енергетиката, премиер, дузина митничари и разбира се Валентин Златев 🙂

    За да не се извършва митническа проверка е неообходимо съгасуване с управляващата партия. Така в “Невтохим” Бургас се влива количеството гориво, доставено с танкерите, което не се отчита! Сумата, която се печели, са всички останали разходи над цената за която е изтъргувано горивото. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ДДС, АКЦИЗ, МИТА И ТАКСИ се явяват НЕНУЖЕН РАЗХОД за престъпната политическа шайка!?! В случай че компанията притежава собствен танкер се спестяват и 50 000$ на ден – наем за танкера. Когато се приспаднат разходите, които извършва рафинерията по обработването на горивата, паричките спестени от мито, ддс, акциз, и печалба се разпределят по договорка! Реално става дума за СТОТИЦИ МИЛИОНИ!!!!

    Идва момента на крупния пладнешки обир върху цялото население на страната. За да не получи дупка в бюджета, НЕВЛЕЗЛИТЕ ПОСТЪПЛЕНИЯ ОТ ДАНЪЦИ се разпределят върху продажната цена на литър гориво към крайния потребител.Това от своя страна увеличава И повече постъпления от ДДС-то. Така в рамките на месец два(зависи и от размера на контрабандата) сумата в бюджета е възстановена!

    Т.е ако цената вчера е била 1.00лв. (примерно) за литър дизел, на следващия ден медиите излизат със залавие “Ново поскъпване на горивата у нас – литър дизел се търгува за 1.15лв. за литър.” Всичко върви в синхрон – бензин, дизел, пропан бутан! Валентин Златев е вдигнал цените! Започва да обяснява напред и на зад, че причината била в Близкия Изток, Африка, Азия, Световната борса и куп още глупости! Разбира се, че тези фактори оказват световно влияние върху цените на горивата, но НЕ И КОГАТО ЦЕНАТА НА БОРСАТА ПАДА! НЕ КОГАТО В БЪЛГАРИЯ СЕ ВНАСЯ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕН СОРТ ПЕРТОЛ!!!

    Урал – сорт кисело суров петрол (със съдържание на сяра около 1.3%), който представлява сурова петролна смес, произвеждана в автономната провинция на Татарстан – Ханти-Мансийк. Основните производители на петрол в Урал са следните компании: “Руснефт”, “Лукойл”, “Сургутнефтегаз”, “Газпромнефт”, “ТНК-ВР и “Татнефт”. Цената на руския петрол се определя при дисконтиране на цената на Брент, тъй като руския петрол се смята за по-нискокачествен поради високото съдържание на сяра и твърди циклични карбохидрати.

    Петролните сделки по принцип са фючърсни сделки, което означава, че горивото, което консумираме в момента е било закупен преди 5-6 месеца. Обикновенно цената на световните борси за различен период от време, и различен сорт гориво никога не е една и съща! Тя е плаваща.

    Тука искам да направя и една съпоставка: В България ДДС-то и акциза са с възможно най-ниските ставки в ЕС. Във Великобритания примерно държавата прибира 65% само от акциза, САЩ 20 % ! Можете да сравните цените на горивата тук!

    НО ДА НЕ СЕ РАЗСЕЙВАМЕ! ИДВА МОМЕНТА НА ОЩЕ ЕДНО БЕЗУМИЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ ГЕРБ!

    порт Бургас

    С РЕШЕНИЕ № 172, от 22 март 2011 г. Министерски съвет решава да предостави на Лукойл концесия за 35 г. на нефтения терминал “Росенец”. До този момент пристанището е носело на държавата 8 милиона евро годишно само от такси. Според концесионния договор таксите вече се събират от Лукойл, който пък се задължава да плаща фиксирана концесионна такса от 385 000 евро годишно и сложна за изчисляване променлива такса в зависимост от стокооборота, която възлиза на около 300 000 евро.

    Т.е “Лукойл” не само е най-големия вносител и производител на горива, “Лукойл” УПРАЖНЯВА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД НАЙ-ВАЖНИЯ ЗА КОМПАНИЯТА ПОРТ – “РОСЕНЕЦ” . В медиите обаче има омерта. За “Росенец” – нито дума.

    Дори не е имало процедура за избор – кабинетът направо е одобрил заявката! ”Росенец” е единственият голям нефтен терминал у нас и обслужва около една трета от целия товарооборот по море.

    През този порт може да влиза и излиза контрабандно не само гориво но и стоки, хора, оръжия, наркотици.

    Може би отговор трябва да се търси в дипломатическите доклади на американското посолство? Там черно на бяло е написано следното:

    “14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда “танто-за-танто”, публичните договорки на Борисов с „Лукойл” са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали.”

    ……………….

    “България е най-бедната държава в Европа”, “Геноцид над българския народ”, “Смъртна присъда за България” са едни от доста често срещаните изречения впрягани от различни хора, борещи се за наормално и адекватно съществуване. Милиони напуснаха родната си земя в търсене на по-достойно съществуване. И за целия този позорен абсурд стоят всички политически мижитурки, които чрез гръмките си обещания и слова ни вкараха в блатото.

    Въпроса е обаче, защо тези т.нар. “политици” си мислят, че в България живеят балъци?

    За умни, но и служещи си с престъпни средства бизнесмени не само държавата, но и общините в България предлагат безкрайни възможности за правене на пари. Да вземем София. Западни служби за сигурност изчисляват, че дневно тук по престъпен начин се печелят по 5 милиона лева. Всеки ден! Пет милиона лева! Не е чудно тогава, че и директорът на общинското предприятие „Топлофикация-София“ Валентин Димитров успя да присвои доста пари.
    Етапа от новата история на националното самосъхранение е в ход! Излизаме хиляди на улицата изправени срещу поредната неправда, която ще нанесе бъдещи вреди на всички. Излизаме един по един – мънички, смачкани, с отнето национално достойнство, лъгани, предадени, ограбени, но с високо вдигната глава, заедно … и силни! И това няма да спре – този период ще е дълъг и не лек, но ще се овенчае с успех….. защото има една дузина измамници, които имат сериозна сметка за плащане! Показахме, че можем да се борим но не сме показали още реалната си мощ.

    В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ….. ПОЛИТИК БЕЗ МОРАЛ = НАЦИОНАЛЕН ПРОВАЛ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *