2024-04-25

3 thoughts on “Горан Благоев: Потресен съм от наглостта, с която бяхме спрени пред Руската църква

  1. Браво на г-н Благоев за това пранилно и национално защитаващо българската духовно-религиозна независимост становищеq rpudpdkf във връзка с некоректните действия на руските духовници в руската царква в София към авторитертни български учени и миряни.

    Васил Драганов

  2. Според ръководителя на руската църковна дипломация митрополит Иларион „Няма недоизказани неща в църковните отношения между Българската и Руската патриаршии“. Това казва митрополитът в интервю за БНР. Но дали е точно така, поне що се отнася до храма на руското подворие в София и методите на охрана от вярващите на руския епископ Филип в него, не е много ясно.

    Из http://www.factor-news.net/index_.php?cm=2&ct=1&id=26945

    „Няма недоизказани неща в църковните отношения между Българската и Руската патриаршии, обяви в специално интервю за БНР ръководителят на руската църковна дипломация митрополит Иларион. От уважение към възрастта на патриарх Максим, руският патриарх Кирил е взел решение да посети страната ни преди останалите поместни православни църкви, каза още руският висш духовник.
    Отношенията между двете църкви – българската и руската, имат дълбока и сериозна история, заяви митрополит Иларион. Той отчете значението на приноса на България за развиването на славянската азбука и спасяването на делото на Светите братя Кирил и Методий и добави следното: България бе първата страна, която получи славянската азбука и тя дойде в Русия именно от вашата страна България.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *