2024-03-29

3 thoughts on “Трайков и Константинов си отиват от правителството, Николай Младенов с жълт картон

  1. За 3 години по партийната стълбица от юристконсулт до министър никак не е зле. Слава на Партията!!!

  2. Не знам за Трайков, но бившият вече български здравен министър Константинов си отиде, защото олигархията и фармацевтичната мафия са достатъчно силни, за да може някой по случайност честен български министър да ги пребори.

  3. Партиен кадър става четвъртият здравен министър на този кабинет

    Из http://www.mediapool.bg/партиен-кадър-става-четвъртият-здравен-министър-на-този-кабинет-news190732.html

    Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.

    При избора на четвъртия за мандата на ГЕРБ здравен министър премиерът Бойко Борисов се спря на партиен кадър, а не на лекар, каквито бяха досегашните здравни министри Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова и Стефан Константинов.

    Борисов представи в петък Атанасова заедно с бъдещия министър на икономиката Делян Добрев пред президента Росен Плевнелиев по време на политическите консултации, инициирани от държавния глава.

    От Атанасова се очаква “летящ старт“

    След срещата Борисов обясни, че се е спрял на Атанасова, тъй като няма да й се налага тепърва да се запознава с проблемите. “Тя познава прекрасно и работата на Здравната каса, на здравното министерство. Знае конфликтите, знае там, където допуснаха слабости, знае уязвимите места. Колебаех се между нея и Менда Стоянова, но преценихме, че тя може да влезе с летящ старт в министерството и да не се получи загуба на време, заяви Борисов.

    Атанасова се спрягаше за поста многократно през изминалите седмици като най-вероятен наследник на Стефан Константинов, чиято оставка бе приета снощи от изпълнителната комисия на ГЕРБ. Самата тя обаче отрече през миналата седмица с нея да са водени разговори за поста. Борисов също отхвърли преди дни всички спрягани дотогава имена и обяви, че ако ще сменя министър, то ще е с някой от “тежката артилерия на партията“.

    Преди да бъде избрана за депутат от ГЕРБ Атанасова е била юрисконсулт в областната болница в Русе. Тя оглави здравната комисия в Народното събрание през юли 2010 година, след като Лъчезар Иванов се прости с всички ръководни постове в парламента и партията, заради това, че бе оказал натиск да не бъде излъчван телевизионен репортаж за негов приятел митничар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *