2024-04-20

7 thoughts on “Аз също обичам България…

  1. Понякога съм тих,
    стих или роман,
    заради …. Да ме четеш.
    Подробно. Без прекъсване.
    Просто хей така…
    Да ти запълня времето,
    между две кофеинови –
    димести глътки.
    Липсата ти ми е в повече
    от необходимото,
    затова плача само нощем.
    Зная – че съм… Съм…
    Егоистично нахален съм!
    Безработен самотник,
    или обратното – все тая!
    Не умея да говоря френски,
    но обичам да пия отлежало уиски.
    Слушам Бийтълс – и какво ли не…
    Мечтая си да пропуша наргиле.
    Да съм пак – разглезено дете.
    През зимата да си мечтая за море,
    а през лятото да съм снежно – оснежен…

    Ето това е ИБРАХИМ! Който не го е разбрал, просто не си е заслужавало да го докосне! евАЛЛА ПОМАКО! Аллах да те пази!

  2. Gospod ne gleda na lice , a na sarce .Pomacite sa dobri i gostopriemni xora , koito sa mnogo trudolubivi .Balgarite sme mnogo 4ernogledi i osaditelni xora .Prezirame i ne obi4ame razli4nite ot nas . Zabravqme zapovedta na Boga da obi4ame blijniqt kato sebe si .A koi e moqt blijen ?

  3. Дали „Излел е Делю хайдутин“ е по-хубава от „Полегнала е Тодора“; дали „Море сокол пие вода на Вардаро“ е по-хубава от „Руфимка болна легнала“…?

    Няма българсик етноси (в мн. число). Ако не броим разбира се македонците, дето от няколко десетилетия вече изобщо не са българи и затова си дирят корени нейде при античния Александър (това разбира е отделна тема).

    Както казала майката на един македонски войвода, в едни къде по-трудни и днешните времена: „Виж тази градина, колко различни цветя има в нея. И всички са хубави, без всяко от тях тя би станала по-бедна“. (Цитирам по памет.)

  4. Браво Ибрахиме,
    Помаците са дали на България най-хубавите песни, традиции, облекла, носии, вкусни гозби и чевермето, както и до ден-днешен те са хората които запазват и съхраняват това, дори и да са далеч по странство.
    Другите български етноси за жалост не ги вълнува толкоз това,а само помаците които най-много милеят за родината и нейният просперитет.
    Еваллах за стиховете.

  5. Аз също познавам помаци дори да не са толкова горди като този Ибрахим, познавам ги като хора затворени в себе си не говорят много предпочитат да слушат.Попитах един приятел защо така, не те ли интенересува нещо, отговора му ме доста озадачи.- Аз имам толкова въпроси, че само Аллах ще ми отговори, просто загадачни хора. Стиховете са добри прибягнал е до двете крайности,питам се дали има още и добре че сте му дали гласност, това са хубави неща който сплотяват нацията.

  6. Ибрахим е помак.

    Не че има кой знае какво значение дали за един автор българският език е майчин или турският, когато се публикуват произведенята му.

    В Еврочикаго са гостували и други автори български мюсюлмани. Сред тях и турчин, и поне още един помак.

    Понякога, впрочем, ние, българите християни или пък атеисти, не разбираме, че има хора с български произход и с турско-арабски имена. (Отделен въпрос е, че сред тях, а това са помаците, немалко смятат, че не са с такъв етнически прозиход.) Както и наши съграждани турци, които носят разбира също такива имена.

    Казвам това не защото трябва да се делим, а защото някои смятат, че само хора, носещи имена като Иван, Петър, Стоян и пр. и пр., могат да са с български етнически произход.

  7. Радвам се, че ни гостувате в Чикаго. Преди много години имах един приятел, българин от турски произход. Неговите стихове за България ми звучаха сякаш от Ботев са писани. Промяната на имената го изгони ненадейно и без следа. Често се питам – къде ли е сега…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *