2024-04-24

3 thoughts on “В България се учреди нова партия – ГОРД. Реакции на новината

  1. Информация на в. „24 часа“ –
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1219844

    Бившият общински лидер на ДПС в Иваново Сание Сютлю пое ръководството на новата политическа организация, която бе учредена в събота в Шумен. Тя се казва Гражданско обединение за реформи в държавата (ГОРД). Около нея са събрани предимно недоволни от политическата система бивши членове на ДПС.

    Ловешкият юрист Александър Маринов пък е зам.-шеф на ГОРД и е автор на устава му. Допреди година и половина той и баща му Владимир бяха активни членове на ДПС, а Маринов-старши бе и кандидат за депутат от движението през 2009 г. Двамата бяха на страната на Касим Дал след изключването на бившия втори след Доган от редовете на ДПС.

    ГОРД е регистрирано като неправителствена организация, но с амбицията впоследствие да се превърне в политическа партия. Логото й ще бъде орел.

    “Целта ни е да обединим всички сдружения и организации в страната, за да се чуе гражданският глас. В България има закони, но те са различни за хората с власт и пари. Сдружението ни не е на етническа основа, това не е борба само на турците, а на българи, помаци, роми и всички”, каза вчера Сание Сютлю.

    Тя живее в русенското с. Сваленик. 8 г. е била лидер на ДПС в Иваново. След изборите през 2009-а напуска партийния пост, защото имала принципни различия с ръководството. Не била съгласна да се спускат “парашутисти” при избора на кандидати за власт в малките селища.

    В момента Сютлю е безработна и се грижи за болните си родители. Съпругът й е земеделски производител. Обработва 900 дка ниви.

  2. Ако още веднъж напишете коментар с толкова обидно и нецензурно съдържание, той ще бъде изтрит. „Долна курва“, „мръсно куче“ и всякакви подобни определения се използват по най-различни теми и въпроси най-вече от хора, които не могат да аргументират мнението си. И затова просто започват да плюят, смело и с размах…

    Обидите и хулите не са като аргументите, драги Мечо.

    А дори – което си е ваше право – страшно да ви харесва Ахмед Доган и вечното ръководство на неговата партия (съставено от бивши агенти на ДС най-вече), това не ви дава право да слагате понятията „ДПС“ и „турците“ в един кюп. (Освен ако не смятате разбира се, че всички български турци мислят еднакво 🙂 Или, че на всички страшно много им харесва това, че във вътрешнопартиен план ДПС продължава да е тоталитарна партия.)

    Ако не беше такава – вероятно нямаше и да има брожения, едни или други опити за създаване на нещо различно… Помислете поне малко върху това. Нямаше всички онези, които не мислят точно като лидера (или онези, които не са били готови да си затворят очите пред всички нелицеприятни неща, тайни и далавери, с които ръводството на ДПС е било свързано по един или друг начин през годините), да бъдат изхвърляни, изключвани и пр. от тази партия.

    Не може който и да било да се бори за права и свободи 🙂 🙂 с гьонсуратлът, дълбоко пазени тайни, авторатирно ръководене на партийната пирамида в продължение на повече от 20 години, и изхвърляне на всички онези, които са се наситили да гледат подобни неща.

  3. Ха. Сание Сютлю е една долна курва, изхвърлена като мръсно куче от ДПС заради некадърност и далавери за стотици хиляди лева. От близо година виси денонощно във фейсбук и мъти главите на двайсетина други некадърници като Сайме Етемова,Сабиха Хасанова и т.н . Досега смешните им усилия да ударят ДПС и турците в България се оказаха гола вода 🙂 Каквито са и те самите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *