2024-03-29

2 thoughts on “Министър Трайков предпочита нов реактор в „Козлодуй“ пред „Белене“

  1. Драги пантера,

    Хората, които правят този сайт, го правят на добра воля, отделяйте от своето време, което за съжаление не винаги им стига, защото не по този начин си изкарват хляба, а как живеят, как се издържат и пр. си е лично тяхна грижа. (И понякога трябва да избират между това да отделят повече време за този сайт примерно или за своите собствени грижи, работи, задължения и пр.) Никой не е решил, впрочем, че има смисъл да се подпомагат издания на българите в чужбина – нито бължарската държава е имала такава политика когато и да било, нито пък някоя фондация или друг вид НПО е решила, че има смисъл да се подпомага примерно сайтът Еврочикаго, защото част от нещата, които е правил или прави този сайт, са били или са в обществен интерес, или в интерес на българите в чужбина.

    Що се отнася до това, че сайтът препубликува в рубриката си „Избрано“ текстове от други издания, това е именно препубликуване, не преписване. Извинявам се, че трябва да обяснявам толкова елементарни неща, но да преписваш значи да вземеш от някъде другаде, от където и да било, някакъв текст или част от него, и да не посочиш източника, автора и пр. на съответния текст, а да го представиш като свой авторски текст или като редакционен текст на издание, чието съдържание оформяш.

  2. Не е зле да проверявате източниците си. В конкретния случай волно (или неволно, по небрежност) повтаряте една манипулация на в. Сега. И въобще не ми е ясно защо трябваше да препишете статията от вестника? Не можахте ли да изгледате интервюто на Трайков по БНТ и да напишете собствен коментар?

    А сега конкретно:

    Твърдението

    „Строителството на седмия реактор на АЕЦ “Козлодуй” може да започне до края на мандата на правителството на ГЕРБ. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по БНТ.“

    Е ПЪЛНА ЛЪЖА. Изгледайте видеоматериала, има го на сайта на БНТ и ще се убедите, че повтаряте една манипулация на в. Сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *