2024-03-18

7 thoughts on “„Трето полувреме” или сага за българската слепота

  1. Антибългарският филм „Трето полувреме е пълен фалшификат,който няма нищо общо с изкуството!Този псевдофилм е политическа поръчка на Белград и Москва и цели да заличи истината,че не само комунистите са антифашисти и демократи,каквито практически те не са,но много им се иска,а и всички некомунисти и нормални хора по света.Такива се оказват,в един изключително труден исторически момент-цар БорисIII,Българският парламент,българският народ-българската интелигенция,Българската Църква,българските православни свещенослужители,католици-всички те,като стена застават пред българските евреи и не ги изпращат в лагерите на смъртта-всички те-над 40 000 евреи наброяващи тогава в страната,биват спасени!Както казват днес техните наследници-спасените са 100 000,след като прибавим децата им,които са граждани на Израел днес.За евреите в Стара България-„Македония“,днешна БЮРМ,Кралство България не е имало индулгенции да действа там и не е могло да защите.Такава е истината и никой не може с лъжливи „спомени“ и изказвания,с фалшифициране на историята и филми-политическа поръчка да прекрои историята,най-малкото да кандидатства за „Оскар“.Това ще е първият случай,когато комисията в Холивуд ще разглежда фалшификат,политическа поръчка и абсурд,който се нарича филм-изобщо!Поздрав на всички хуманисти и демократи в света,които ценят истината!

  2. Няколко богати на сведения по въпроса статии от българската преса, премълчавани десетки години по чисто комуно-интернационалистки и сатрапски причини:

    http://more.info.bg/article.asp?topicID=261&issueID=396

    http://more.info.bg/article.asp?topicID=261&issueID=398

    http://more.info.bg/article.asp?topicID=261&issueID=397

    http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=311.30

    Та не се учудвам, че комунисти като Леа Коен, Еми Бехар, Анжел Вагенщайн… набързо се пребоядисаха на демократи, а от 15 години непрекъснато ни напомнят, че евреите от Македония и Тракия били предадени с българско участие.

  3. Написаното от Ваня е потвърждение, че комунистическата пропаганда е още жива и безогледна – дори се опитва да се представя за уж нямаща нищо общо с бившия комунистически режим. Българският народ никога не е бил мързелив – за такъв го представят комунистите – затова не бил успял социализъма, че не сме им работили достатъчно. И ако сега държавата ни е в такова положение за това е виновно половинвекоеното комунистическо робство и денационализация. Същото се отнася и за Македония. Не е вярно и че днешна България има мераци да анексира Македония или части от нея,но не трябва да й бъде безразлична антибългарската пропаганда на нацисткия македонски режим, където можеш да бъдеш всякакъв, но нямаш право да бъдеш българин. И също така е абсолютна лъжа че там населението живее по-добре отколкото българското. Напротив – живее още по-зле. А на Ваня като не й харесва българия защо не е емигрирала до сега в Северна Корея или поне в любимата й Русия? Не е вярно че България е извършила холокоста във Вардарска Македония по време на войната – нито Борис III е бил антисемит, нито е бил толкова глупав, че да не разбира каква отговорност би поел ако го стори – факт е че се е опитал да спаси и евреите в новоосвободените земи – да им осигури възможност да емигрират в Палестина, но английското правителство не се съгласява – за да не си разваля отношенията с арабите. А съветските подводници торпилират корабите с еврейски бежанци през България, което българските власти мълчаливо допускат. Боклуци като Ваня са срам за България – заради тъпите си комунистически пристрастия и носталгия по живковисткото минало чернят днешна България, която все пак е далеч по-добра и поне има перспектива. Каква ще я направим зависи от всички нас.

  4. Драги „-резил“, спасяването на евреите, които са били български поданици, не е никаква митологема. Без значение дали приемате това или не, то е исторически факт. И ако, впрочем, изпитвате омраза към когото и да било, задръжте я за себе си.

    Весели Празници ви желая.

  5. Ваня е напълно права!!! Само ще добавя, че „адвокатстването“ за лъжливите и прикриващи истината митологеми на ДС-ПГУ-14.КИР (една от които е „спасяването“ на евреите) се „осъществява“ все от ДС-агенти, като автора на тоя пасквил Спас Ташев от софийското МВРо, както и останалите „защитници“ (бизнесмени) на „историческата“ „истина“, вкл. и мутро-милиционерските евродепутати! ДС-българщинизма замени на фразеологично ниво идеологемите на БКП-соцнацията на Людмила Живкова, но запази потисническата си същност и обслужващия ДС-персонал! И днес е превърнат в доходоносен БИЗНЕС на ДС-агентурата от БКП, базиран на противопоставянето и насъскването на омраза към македонците и Македония! И лумпенпатриотарите се ловят емоционално на въдичката им!

  6. Македонците са хитри и организирани. Те за голямо учудване и гузно премълчавано от българите признание, са много по добре поставени от нас в Америка и Канада (например в Торонто основните ни църкви се водят не български а \"Македоно-български\"). Ние не можем да използваме историческия бонус, че сме спасили евреите, но ето че сега македонците ще изкярят доста пари от същите евреи, защото са ни хванали натясно за някаква лична груба грешка на разпасал се провинциален началник или политик (и днес също го правим)от онова време. Освен това ние правим огромна грешка, като тртираме македонците, за едва ли не втора ръка хора, които са ни подопечни по силата на исторически факти, които те оспорват. Това означава, че ние умишлено ги настройваме срещу нас. Не стига че сме една одрипана и опоскана държава, ами искаме да привличаме към нашият живот, страни които в някой отношения живеят по-добре от нас. Аз разбирам да сме Швейцария на Балканите, тогава никой (камо ли македонец) ще се дърля с нас. Ние се водим първите бедняци, в Европа а искаме да ни уважават съседите. А стига с тоя гол и изпрошкан панбългаризъм, защото съвсем ще се погубим. Оставете ги да си квичат макетата. те това чакат да закачим на интригата и да ни въвлечат в по сложни игри, дирижирани от техните задгранични директори по интригите. Не разбирате ли че България е вече на мушката за разпродажба. Страна с обезумял от бедност народ, с държавни ръководители тип \"надзиратели\" и почти напълно загубена духовна защитна рефлективност. Стига с велико българските самомнителни защити. Светът е друг! Никой няма да дойде да ни превзема. Капитала търси места с работливи хора. Ние сме айлякчиите на света. Ее, само македонците могат да се възползват от нашето безхаберие, защото са най близо и може и пеша да се настанят. То това е целта им. Да ни изкарат прошляци и в суматохата да се промъкнат, както преди един век!….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *