2024-04-20

1 thought on “Как се ръководи държава…

  1. Ако се свършваше тази одисея с този един милион, здраве му кажи.

    Ядреният институт на БАН не само са похарчили дадените им от предишните правителства(още от Костов) за плащане износа на останалото гориво от стария спрян след промените реактор в ЖК“Младост“(като в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика са пренасочили парите за „поощряване на заслужили дейци в ядрените изследвания“, което е престъпно посегателство, както пише в правилниците на Прокуратурата, но … тя си мълчи за тези престъпления на БОГАТОТО ядрено лоби). Жалкото е, че на 19.05.2011 г. същият герой(според горната стенограма на МС) Бойко Борисов отиде лично в стария реактор и даде „ценни напътствия“(по тодорживковия маниер) за строителството на нов ядрен реактор в тази най-гъсто населена част на София. За да има и в бъдеще преразпределяне на нови милиони от държавния бюджет, а „майната им“ на гражданите, дето ще вдишват изхвърляните от комина на реактора радиоактивни газове, аерозоли и Йод-131.

    Слава богу, че скорострелно(10 дни след посещението на важната особа) спечеленото дело от МОСВ и ИЯИЯЕ пред Петчленен състав на Върховния административен съд срещу обжалването от НД“Екогласност“ за спиране на това ядрено безумие, бе върнато от Седемчленен състав на ВАС и отново предстои открито заседание от друг Петчленен състав на 02.02.2012 г. от 09:00 ч. във ВАС, бул. „Ал. Стамболийски“ 18.

    Каня освен гражданите от „Младост“, които се подписаха срещу строителството на този реактор, и всички граждани на България(защото за радиоактивността няма граници) да дойдат в залата. Нека не само в Италия 95% от гражданите са информирано гласували срещу ядрената енергетика. Впрочем пак италианците и свалиха „шоумена“-премиер, доскорешен съперник в Европа по рейтинг на нашия министър-председател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *