2024-04-19

1 thought on “Държавата изчезва вече и на хартия

  1. Из http://frognews.bg/news_40416/Milioni_iztocheni_ot_stopanisvaneto_na_iazoviri/

    „Прокуратурата още тогава е уведомена за случая и е образувала производство срещу неизвестен извършител, но на питане към прокуратурата от медиите какво е движението по случая не е получен отговор, каза Найденов.

    Сред язовирите, за които липсва каквато и да е било документация, са „Ахелой”, „Бели Лом”, „Дяково”, „Жребчово”, „Порой”, „Съединение”, „Сопот”, „Тракиец”.

    „Освен за язовирите, които изредих, липсват всякакви данни за 13 броя предпазни диги, 27 дунавски диги, 75 помпени станции, 354 корекции на реки и 401 отводнителни полета. Т.е. по тях са наливани доста средства. Казано иначе, допълнителните неща, които са вършени по тях, е трябвало да бъдат осчетоводени и добавени към баланса на съответните съоръжения. И когато липсва счетоводството, утре ние не можем да се върнем назад и да проверим къде са отишли парите, примерно за поддръжката и корекцията”, обясни министърът.

    Листче по листче сега се събират, за да се сглоби този пъзел. Препоръката на Сметната палата е външна одиторска фирма да извърши този огромен обем от работа. Едва ли този архив е унищожен, възможно е някъде да е съхранен, смята министър Найденов.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *