Home » Авторски страници, Е-Списание

Очаквайте в Чикаго – Вечер на Археологията в България

2011.10.13 Няма коментари
Spread the love

Отдел Антропология на Музея „Фийлд”
и
Американският Научен Център—София, България

Ви Канят Сърдечно

на Вечер на Археологията в България
с коктейл и обсъждане на съвместната програма
по археология и антропология, спонсорирана
от Фондация Америка за България

21 октомври, 2011 в 17:00 ч.

Montgomery Ward Lecture Hall
The Field Museum ,
1400 S. Lake Shore Drive, Chicago

Художествена изложба „Земя и Огън” от Кина Бъговска
Музикално изпълнение от чикагската група
„Балкански Ритми”

Ограничен брой безплатни места за паркиране ще бъдат налични в Западния паркинг (West Lot) на музея. Като алтернатива може да се използва платения паркинг на Soldier Field Garage.
За контакт: [email protected]

Отдел антропология на Музея „Фийлд” в Чикаго извършва изследвания върху различни научни колекции и въвлича обществеността в процес на опознаване и оценяване на света. Колекциите на отдела, изследванията и обществените образователни програми са неразривно свързани така, че да служат на широка публика с различна възраст, произход и познания. От 2009 г. насам Отдел Антропология е в сътрудничество с Американския научен център – София по програма с грантове, която подкрепя редица проекти в областите на археологията и антропологията в България. Финансовата подкрепа по тази програма е предоставена от Фондация „Америка за България”.
http://fieldmuseum.org/
http://fieldmuseum.org/explore/AAOB

Американският научен център—София е частна, независима, академична организация с нестопанска цел, чиято мисия е да подкрепя изследванията на северноамерикански учени в хуманитарните и социалните науки в България и другите Балкански страни; да подпомага сътрудничеството им с колеги от България, както и да стимулира интереса на американски и канадски учени, и студенти към българското и балканското историческо и културно наследство.
http://www.einaudi.cornell.edu/arcs/

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на частния сектор на икономиката в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 г., фондацията е наследник на Българо—Американския Предприемачески Фонд, инвестиционен фонд, създаден от правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете предоставени от ABF градят традицията на добра воля и приятелство, което съществува между американския народ и на гражданите на България.
http://www.americaforbulgaria.org/

За още инфо – вж. линк.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.