Home » Авторски страници

Обръщение от Генералното консулство на Р. България в Чикаго

2011.10.05 Няма коментари
Spread the love

ОБРЪЩЕНИЕ

до гражданите на Р България,
живеещи на територията на консулски окръг Чикаго, САЩ
(включващ щатите Айова, Илинойс, Индиана, Канзас, Колорадо, Минесота, Мисури, Мичиган, Небраска, Охайо, Северна Дакота, Южна Дакота, Уисконсин и Уайоминг)

.

Уважаеми Сънародници,

На 23.10.2011 г. предстои да се проведат избори за президент и вицепрезидент на Р България. Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс и съответните Решения на ЦИК, сформирането на изборни секции в чужбина става след получаване на минимален брой заявления за гласуване. До крайната дата за подаване на заявленията, за консулски окръг на генерално консулство Чикаго, ние получихме достатъчно заявления за откриване на избирателни секции само в три града: Детройт, Чикаго и Дес Плейнс. Съгласно Решение на ЦИК № 1023-ПВР/01.10.2011 г. се утвърждава създаването на избирателни секции в тези градове.

Традиционно изборите са се провеждали в двете български църкви в Чикаго: „Св. Иван Рилски” и „Св. София”. На много от вас там е удобно. Използвам случая да благодаря и на отец Груйо и на отец Валентин, за тяхната готовност да помогнат за организирането и провеждането на изборите и тази година, както много пъти до сега, независимо, че при тях всеки уикенд е натоварен с учебни занятия и неделна служба. В същото време, чух коментари, че на много други от вас, църквите не са удобни, няма места за паркиране, стават големи опашки.

Генерално консулство на Република България в Чикаго е длъжно да се погрижи за максималното удобство на всички, да дадат своя избирателен глас, в случай че желаят да го направят. Съобразно изискванията на действащия Изборен кодекс, съобразявайки се с желанията на подалите заявления за гласуване, отчитайки факта, че за жителите на Шилер Парк, Норидж и Розмонт няма да има отделна избирателна секция, определихме следните адреси за сформиране на избирателните секции в градовете, за които Централна избирателна комисия е утвърдила създаването на такива, а именно:

1. град Дес Плейнс, щат Илинойс
събрани 955 заявления, при минимум 100
1 (една) избирателна секция с адрес
Oak Lee Plaza
1451 Lee Str,
Des Plains, Il 60018
USA

2. град Детройт, щат Мичиган
събрани 955 заявления, при минимум 100
1 (една) избирателна секция с адрес
Balkan American Community Center Michigan
1451 E. Big Beaver Rd
Detroit (Troy) 48083
USA

3. град Чикаго, щат Илинойс
събрани 46 заявления, при минимум 20
1 (една) избирателна секция с адрес
International Business Club /до полски магазин FOOD MART/
6818 W Belmont Ave
Chicago, IL 60634

Адресите подбрахме и със съдействието на Борда за избирателните комитети на град Чикаго, като по тяхна препоръка ще можем да използваме една от секциите, в която и местните граждани гласуват.

Бих искал да подчертая, че въпреки голямото ни желание да сформираме повече избирателни секции, всички дипломатически представителства сме ограничени по закон, да сформираме секции, само там където българските граждани са заявили по установения начин и в установения срок, че искат такива.

Искрено се надявам, че сме подбрали адреси за избирателните секции, които да са Ви близки и лесно достъпни, с достатъчно места за паркиране, достъпни за хора с увреждания, с достатъчен брой тъмни стаички. Ние ще се постараем да няма опашки, за да оставим достатъчно от Вашето време за Вас самите, като всички изборни секции ще са отворени от 06.00 часа до 19.00 часа на 23.10.2011 г.

Бъдете здрави!

С уважение,

Симеон Стоилов
Генерален консул на Р България в Чикаго

Чикаго

04 октомври 2011 г.

.
IzboriConsЦялото факсимилие на обръщението може да бъде изтеглено от тук – Обръщение от ген. консулство (PDF файл)

–––––––––––––––––––––––––

* Б.Р. Още за изборите зад граница ще откриете в сборната ни тема – линк.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.