2024-03-29

7 thoughts on “Повторното распване на Христос или скодоумие и демагогия от името на Бога

  1. Za nai-golqmo sujalenie Curkvata e vegetirala v „Turgovska marka“, na koqto prioritetna cel e da trupa poveche pari/dividenti na gurba na naivni hora/osobeno v USA!ne sluchaino horata ot bransha „constraction“, pri nujda ot remont na/v Curkvata q „derat“ x3 za razlika ot obiknoven klient zashtoto TQ se polzva s golqma tolerantnost ot zakona, kato ne plashta nikakvi tax-i a vsichko i e chista pechalba!na vsichkoto otgore hora koito jelaqt da poseshtavat subotno/nedelna liturgiq i stanat chlenove na curkvata trqbva da plashtat 10% ot mesechniqt si dohod za da podpomagat „bednata“ Curkva!po televiziqta postoqnno gledame izmisleni „pastori“, chiito brutveji moje bi i te samite ne si vqrvat, no hilqdi hora im idvat na propovedite, kupuvat im knigite…., pravqt gi bogati, zashtoto tova e i edinstvenata im cel!Curkvata, ako poglednem istoriqta e zapochnala da se izrajda mnogo otdavna i sus sredstvata na nasilieto/Inkviziciqta prez srednovekovieto, sus strah tq se e opitala totalno da prechupi horata!Curkvata se e izrodila i mutirala i ot mqsto v koeto horata/ vqrvashtite da mogat da poluchat poslanieto bojie, edinstveniqt i interes e da zabogatqva, bez duhovnost, bez milosurdie…!

  2. Темата за \"търговците в храма\"е много важна.Кризата първо е духовна (в семействоро,в държавата,в църквата),а после икономическа.Ако църквата си беше на мястото пирамидата на ценностната ни с-ма нямаше да е обърната наобратно и най-високата цел да е придобиването на все повече и повече мат.блага и удовлетворение на Егото.Деформацията вече е толкова голяма,че е придобила уродливи форми.Лицемерието и фалша в църквата наистина са отблъскващи.Там хора свещеници,дали обет за вярност пред Бога напомнят съвременни земевладелци,изживяват се като мутри с охрана,със златни ланци и скъпи коли.Църквата е превърната в акционерно търговско дружество,което никой не контролира за безобразията,които стават там,все в името на Бога.Е как тогава такива едни \"свети Отци\"ще разясняват на хората божиите закони за доброто и злото ,когато нито ги спазват,нито ги познават!!Сигурно само пробуждането на Христовата Любов във всяко сърце може да ни спаси от разрухата и края на цивилизацията ни,такава,каквато е.

  3. За да ги изгоним трябва или неподкупен съд или оръжие. И съдът и оръжието са в ръцете на властимащите. Остава ни само да се караме по разни форуми или на масата в кръчмата…

  4. Добра идея! Можем да започнем с търговците в Народното събрание, продаващи интересите на България и стигнем до търговците в расо, дето си въртят петолъчката и кръста върху Духовната семинария, както уличните „пачаври“ инструмента на прелъстяване.

  5. Пак чакаме някой друг да ни свърши работата, вместо да запретнем ръкави и да си ги натирим сами!

  6. Не е пълен само с търговци, но няма кой да изгони търговците от храма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *