2024-04-20

4 thoughts on “Подадени са 37 606 заявления за гласуване в чужбина

  1. „В 146 града извън България ще бъдат открити избирателни секции за президентските избори на 23 октомври. Това реши последно Централната избирателна комисия.
    Традиционно в най-много населени места ще бъдат разкрити секции в Турция – 24. В Испания секции ще има в 23 града, в САЩ – 14 града. В Русия секции ще има в Москва и Санкт Петербург.“

    Из http://frognews.bg/news_39177/Balgari_izbirat_prezident_v_146_grada_v_chujbina/

  2. В Турция няма български граждани а турци които щом живеят постоянно там не са българи и нямат право да се месят п ри избиране на български президент. По тхното местопребиваване имат право да избират турски президент, но в никакъв случай на бългаерски! Притежаването на бълг. паспорт е нелегално щом живеят в Турция!

  3. Нищо подобно не е казал българският избирател в САЩ. Както в София, избирателната активност се засилва привечер, така и на изборите се усилва в самия ден.
    Аз изпращах ТРИ пъти заявление и причините да не го приемат са НИЩОЖНИ, НЕВАЛИДНИ, НЕЗАКОННИ. Всичко това отнема време и спънките са УМИШЛЕНИ. Много хора се отказват поради тези умишлени спънки.
    Не е възможно на тази ОГРОМНА територия, да очакваш само в четири пункта – посолство и 3 консулски служби – да има голяма активност. Сега, най-малкото хората ще са уплашени от опашките, които ще са по-големи от тези на миналите избори, защото няма да има нищо допълнително открито. ПЕТДЕСЕТ ЩАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ В ЧЕТИРИ УРНИ, ТАКА НИ ПОДРЕДИХА БОЙКО БОРИСОВЦИТЕ.
    АКО ЧОВЕК САМ НЕ СИ ПОМОГНЕ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ. ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД ПРАВИТЕЛСТВО ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОТКАЖАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ. КАМПАНИЯТА ИМ Е ДОСТА УСПЕШНА, за съжаление.

  4. „От външното министерство съобщиха в петък, че представителствата на България в чужбина са поискали по-рано съгласието на 78 държави за провеждането на избори за президент и вицепрезидент на тяхна територия.“

    Което ще рече, че в 78 държави по света има емигрирали български граждани, притежаващи активно избирателно право.

    „В българските дипломатически и консулски представителства са подадени общо 37 606 заявления от български граждани за гласуване в 57 държави по света, съобщиха от Министерството на външните работи в петък.“

    Но само в 57 държави български граждани-емигранти са подали заявления за гласуване.

    При това не е уточнено в колко от тези 57 държави ще могат да се проведат избори, отговарящи на изискванията на новия Избирателен кодекс.

    Подадените 37606 заявления (лъвските две трети от които са на български турци) говорят красноречиво за умонастроенията на нашите братя и сестри извън пределите на Отечеството.

    „Най-голям е броят на заявленията от Турция – 23 601, от Испания – 2 799 и САЩ – 2 434.“

    Най-отрезвяваща е квотата на САЩ – „цели“ 2434 (словом: Две хиляди четиристотин тридесет и четири…).

    Не знам точния брой на българите в САЩ, но във всеки случай там обитават най-много български граждани, отколкото където и да е другаде по белия свят – вероятно около или над един милион.

    Не ни трябва калкулатор – и на ум можем да изчислим, че става въпрос за избирателна активност, равняваща се на… 0,25% (словом: четвърт процент…).

    Не ви ли говори нещо твърде категорично този смразяващ показател?

    А именно:

    Българинът в чужбина е вдигнал ръце и е казал на българското население в България и на неговите манипулатори:

    „-СТИГА! ДОТУК! ТРОШЕТЕ СИ ГЛАВИТЕ, НО БЕЗ НАС!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *