2024-04-20

1 thought on “Митко Станков поднесе сензация – откри на търг в Ню Йорк златна монета на кан Аспарух

  1. „…В тази пропаднала държава ще кажат, че „такова животно нема”.

    Много точно и много тъжно определение за днешното състояние на обезправената, обезкръвена и обезмозъчена от мут(р)агените съвременна България.

    „…Българите са били християни преди Борис. Още преди покръстването във фамилиите на българските владетели, е имало християни – това факт, има го в историческите извори.

    Във виенския Музей на история на изкуството има златни съдове, изкопани от село в Румъния, тогава австроунгарска територия, на които има имена на български боили, велможи, и надписите започват с кръст, което показва, че и преди покръстването в 864 г. е имало християни и е употребяван кръстният знак.

    Кръстът е по средата, на 4 стъпала, от двете страни са две човешки фигури с мечове, ако се прави паралел с византийските монети, те са съуправители с Аспарух, може да са негови братя или негови синове.“

    Може ли дядото (Канас ювиги Кубрат) и внукът (Канас ювиги Тервел) да са християни, а бащата (Канас ювиги Аспарух) да е паган (езичник)?!

    Впрочем такъв го изтипосват другарите в пропагандната филмова суперпродукция „Хан Аспарух“ (колкото е „хан„, толкова е и „паган„).

    Ще дочакам ли да видя внуците ми да учат автентична българска история, а не надиплени лъжа връз лъжа?

    Уви, оказа се, че „другарите“ партайгеноси не мълчат дори и пред фактите – те просто ги изопачават – в угода на криворазбраните си моментни интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *