Home » Избрано

Кунева разчита на доброволци, за да има гласуване в чужбина

2011.09.12 Няма коментари
Spread the love

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева обвини правителството в лоша организация на изборите за българите в чужбина. Тя допълни, че разчита на доброволци и на интернет, за да мотивира сънародниците зад граница да подават заявления до 27 септември, за да бъдат разкрити секции за гласуване и извън българските мисии.

Хората се чувстват изоставени и обезверени, разбрала Кунева при обиколките си в страната. “ГЕРБ провали надеждите, с които дойде на власт. Хората очакваха от това правителство справедливост, а получиха рекет”, обясни тя.

В Бургас й разказали, че фабрика е изнесла бизнеса си с 300 работни места във Виетнам, заради рекет на местен монопол и безхаберието на държавата. Собственик на кафене в Родопите се оплакал, че за година е претърпял над 250 проверки, а жена от малък град по Южното Черноморие споделила, че нейният бизнес за един месец е проверяван 27 пъти, докато конкуренцията й в съседство – нито веднъж.

Кунева изрази тревога от данните, които получила във Симеоновград, че равнището на безработицата в града е над 23%, а в ромската махала достига дори до 98%. Ако бъде избрана за президент, тя обеща до март да бъде изготвен план за действие, който да доведе до стабилизация на най-нуждаещите се региони.

Kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.